Translate this page

Σαν σημερα | 1 Φεβρουαριου


1937: Γεννιέται ο αμερικανός μουσικός Don Everly, μέλος των Everly Brothers.

1949: Η RCA Records κυκλοφορεί το πρώτο single 45 στροφών και η επινόηση αυτή, κάνει δυνατή τη λειτουργία και την εμφάνιση στην αγορά των jukeboxes.

1952: Ο Αμερικανός R&B/Funk τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και παραγωγός Rick James (James Ambrose Johnson, Jr. 1948-2004) γεννήθηκε στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν μέλος του συγκροτήματος The Mynah Birds. Στα τέλη της δεκαετίας του '60 εργάστηκε σαν τραγουδοποιός και παραγωγός στην Motown και συνεργάστηκε με τους Smokey Robinson and The Miracles. Το 1981 έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής με την κυκλοφορία του σόλο άλμπουμ του "Street Songs" το οποίο περιείχε την μεγάλη του επιτυχία "Superfreak".

1964: Ο κυβερνήτης της Αμερικάνικης πολιτεία Ιντιάνα ανακηρύσσει το τραγούδι-επιτυχία των Kingsmen "Louie Louie" πορνογραφικό και ζητάει από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πολιτείας να μην το αναμεταδίδουν.

1977: Οι Led Zeppelin αναγκάζονται να αναβάλουν για ένα μήνα την περιοδεία τους στην Βόρεια Αμερική λόγω ασθένειας του Robert Plant. Η περιοδεία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας, τελικά όμως θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο Dallas Memorial Auditorium στο Ντάλας του Τέξας. Η τελευταία συναυλία είναι προγραμματισμένη για τις 13 Αυγούστου, όμως η περιοδεία θα διακοπεί νωρίτερα λόγω του θανάτου του γιου του Robert Plant.

1992: Το άλμπουμ των Nirvana με τίτλο "Nevermind" βρίσκεται στη πρώτη θέση του Billboard 200. Είναι το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε στις 24 Σεπτεμβρίου του 1991. Στην παραγωγή ήταν οButch Vig. Οι ηχογραφήσεις για το άλμπουμ έγιναν το Μάιο και τον Ιούνιο του 1991 στα Sound City Studios του Λος Άντζελες. Με σκοπό να μαζέψουν τα απαραίτητα χρήματα για να πραγματοποιήσουν το ταξίδι από το Σιάτλ της Ουάσινγκτον στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, οι Nirvana έδωσαν μια παράσταση όπου έπαιξαν το "Smells Like Teen Spirit" για πρώτη φορά. Εκτός από το πρώτο single "Smells Like Teen Spirit" το οποίο έγραψαν και τα τρία μέλη των Nirvana μαζί (Kurt Cobain, Krist Novoselic και Dave Grohl), όλα τα υπόλοιπα τραγούδια του άλμπουμ γράφτηκαν από τον Kurt Cobain. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Smells Like Teen Spirit", "Come as You Are", "Lithium", "Breed" κ.α. Μέχρι σήμερα το άλμπουμ έχει πουλήσει πάνω από τριάντα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

2002: Μετά από ψηφοφορία, οι αναγνώστες του περιοδικού Guitar World αναδεικνύουν τον κιθαρίστα των Metallica, Kirk Hammett καλύτερο κιθαρίστα της χρονιάς για το βραβείο Hall Of Fame.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου