Translate this page

Σαν σημερα | 11 Φεβρουαριου


1943: Ο Αμερικανός μουσικός Alan Rubin (1943-2011) γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Υπήρξε τρομπετίστας των The Blues Brothers. Στην πρώτη ταινία “The Blues Brothers” (1980) είχε τον ρόλο του Mr. Fabulous. Εκτός από το συγκρότημα είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Frank Sinatra, Frank Zappa, Duke Ellington, Sting, Aerosmith, The Rolling Stones, Eric Clapton, Billy Joel, B.B. King κ.α.

1962: Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μουσικός Sheryl Crow (Sheryl Suzanne Crow) γεννήθηκε στο Κένετ του Μιζούρι. Ξεκίνησε την καριέρα της κάνοντας φωνητικά στον Michael Jackson. Τραγούδησαν μαζί το “I Just Can’t Stop Loving You“. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Eric Clapton, Luciano Pavarotti κ.α. Έχει κυκλοφορήσει επτά στούντιο άλμπουμ και έχει κάνει επιτυχίες με τραγούδια όπως τα “Leaving Las Vegas“, “All I Wanna Do“, “A Change Would Do You Good“, “Steve McQueen” κ.α.

1963: Οι The Beatles με παραγωγό τον George Martin ηχογραφούν το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ στα Abbey Road Studios του Λονδίνου. Οι ηχογραφήσεις διήρκεσαν μόνο δέκα ώρες και κόστισαν εξακόσια δολάρια. Στο τελευταίο τραγούδι, “Twist and Shout“, οι φωνές τους έχουν κλείσει τελείως και μετά βίας μπορούν να μιλήσουν. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στην Αμερική με τον τίτλο “Introducing… The Beatles” ενώ στην Αγγλία “Please Please Me“.

1985: Στην τελετή απονομής των BRIT Awards που πραγματοποιείται στο Grosvenor House Hotel του Λονδίνου, το συγκρότημα Sade κερδίζει το βραβείο “Best British Album” για το άλμπουμ τους με τίτλο “Diamond Life“. Είναι το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος και κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία τον Ιούλιο του 1984 και στην Αμερική το Φεβρουάριο του 1985, με παραγωγό τον Robin Millar. Μπορεί να κυκλοφόρησε με καθυστέρηση στην Αμερική αλλά οι πωλήσεις του έφτασαν τα τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα. Το άλμπουμ μπήκε στο Top Ten των Βρετανικών Charts κατευθείαν στην δεύτερη θέση και μέχρι το τέλος του χρόνου είχε γίνει τέσσερις φορές πλατινένιο. Ακολούθησε μεγάλη περιοδεία στη Μεγάλη Βρετανία. Τραγούδια που ξεχώρισαν από το άλμπουμ: “Smooth Operator“, “Why Can’t We Live Together” και “Your Love Is King“.

1999: Ο μεγάλος Αμερικανός πιανίστας και συνθέτης της jazz Jaki Byard (John Byard 1922-1999) βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 76 ετών από πυροβολισμό στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη. Οι συνθήκες και τα αίτια της δολοφονίας του παραμένουν άγνωστα. Συνεργάστηκε με το μεγάλο μπασίστα και συνθέτη της jazz Charles Mingus, όπως και με άλλους μεγάλους μουσικούς Eric Allan Dolphy, Booker Ervin, Sam Rivers κ.α.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου