Translate this page

Σαν σημερα | 20 Φεβρουαριου


1957: Ο Έλληνας τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ορφέας Περίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σαν τραγουδοποιός έγινε γνωστός το 1989 όταν συμμετείχε στο άλμπουμ του Νίκου Παπάζογλου “Σύνεργα” με τρία τραγούδια, τα “Μάτια μου“, “Φεύγω” και “Θάνατο θέλω τραγικό“. Από το 1993 έχει κυκλοφορήσει εννέα άλμπουμ και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Μανώλης Λιδάκης, Σωκράτης Μάλαμας, Διονύσης Σαββόπουλος, Μανώλης Ρασούλης, Πέτρος Βαγιόπουλος. Δημοφιλή του τραγούδια: “Φωτοβολίδα“, “Ζηλεύει η νύχτα“, “Κάτι μου κρύβεις” κ.α.

1962: Ο μάνατζερ των The Beatles, Brian Epstein στέλνει γράμμα στο Γερμανό διευθυντή ορχήστρας και τραγουδοποιό Bert Kaempfert, ζητώντας του να αποδεσμεύσει το συγκρότημα από το συμβόλαιο που είχε υπογράψει μαζί τους το 1961. Ο Kaempfert δέχεται υπό τον όρο το διάστημα των επτά εβδομάδων που θα βρίσκονται στο Αμβούργο, να ηχογραφήσουν για την δισκογραφική εταιρεία Polydor. Στις ηχογραφήσεις αυτές τα σκαθάρια έχουν τον ρόλο της μπάντας του τραγουδιστή και τραγουδοποιού Tony Sheridan. Παίζουν τραγούδια όπως τα “When the Saints Go Marching In“, “Ain’t She Sweet” κ.α.

1963: Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Ian Brown (Ian George Brown) γεννήθηκε στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Υπήρξε βασικός τραγουδιστής του alternative rock συγκροτήματος The Stone Roses από την ίδρυση του το 1983 έως την διάλυση του το 1996. Επηρεάστηκε από την punk μουσική σκηνή της χώρας του, ακούγοντας συγκροτήματα όπως οι Sex Pistols και The Clash. Μαζί με τους Stone Roses κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ. Ακολούθησε πετυχημένη σόλο καριέρα και κέρδισε βραβεία όπως το NME Award “Best Solo Artist” το 2002, το NME Award “Godlike Genius Award” το 2006, το Q Award “Legend Award” το 2007. Έχει προταθεί έξι φορές για το BRIT Award “Best British Solo Artist“. Από το 1994 έως το 2009 έχει κυκλοφορήσει έξι στούντιο άλμπουμ. Στις 18 Οκτωβρίου του 2011 οι Stone Roses ανακοινώνουν σε συνέντευξη τύπου πως επανενώνονται.

1967: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Kurt Cobain (Kurt Donald Cobain 1967-1994) γεννήθηκε στην πόλη Αμπερντίν της Ουάσινγκτον. Άρχισε να μαθαίνει κιθάρα στα δεκατέσσερα του χρόνια. Στο γυμνάσιο γνώρισε τον Krist Novoselic (μπάσο) και δημιούργησαν τους Nirvana το 1987. Το 1990 ενσωματώθηκε και ο ντράμερ Dave Grohl. Γνώρισαν επιτυχία με το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “Nevermind” (1991). Ο Cobain θεωρείται ο κυρίως εκφραστής της “Generation X” και ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του. Οι πωλήσεις των τριών άλμπουμ του συγκροτήματος μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα πενήντα εκατομμύρια αντίτυπα. Στην σύντομη καριέρα τους κέρδισαν ένα American Music Award, ένα Brit Award, ένα Grammy Award και πέντε MTV Video Music Award.

1984: Οι Βρετανοί The Smiths κυκλοφορούν το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ που φέρει σαν τίτλο το όνομα τους, “The Smiths“. Ηχογραφήθηκε από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 1983 σε διάφορα στούντιο του Λονδίνου. Ανέβηκε μέχρι την δεύτερη θέση των Βρετανικών Albums Chart. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Hand in Glove“, “What Difference Does It Make?“, “Suffer Little Children” κ.α



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου