Translate this page

Σαν σημερα | 26 Φεβρουαριου


1928: Ο Αμερικανός πρωτοπόρος R&B και rock ‘n’ roll πιανίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Fats Domino (Antoine Dominique Domino) γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα. Πρώτη του μεγάλη επιτυχία το τραγούδι “The Fat Man” το 1949 με πωλήσεις που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Το 1956 έφτασε μέχρι την δεύτερη θέση των τότε Pop charts με το τραγούδι “Blueberry Hill“. Συνολικά είχε εννέα τραγούδια στα R&B charts και το 1987 κέρδισε το βραβείο “Grammy Hall of Fame“. Τραγούδια του ξαναηχογραφήθηκαν αργότερα από τους John Lennon και Paul McCartney.

1932: Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός της country και rockabilly μουσικής Johnny Cash (J. R. Cash 1932-2003) γεννήθηκε στο Κινγκσλαντ του Αρκάνσας. Άρχισε να γράφει τραγούδια από την ηλικία των δώδεκα ετών. Είχε αρκετά Νο1 τραγούδια, μεταξύ αυτών τα “I Walk the Line” το 1956, “Ring of Fire” το 1963 κ.α. Είναι γνωστός και ως “The Man in Black” λόγω των σκουρόχρωμων ρούχων που συνήθως φορούσε. Το 1999 κέρδισε το βραβείο Grammy “Lifetime Achievement” για την συνολική προσφορά του στη μουσική. Το 1980 το όνομα του γράφτηκε στο Country Music Hall of Fame και το 1992 στο Rock and Roll Hall of Fame.

1983: Ο Michael Jackson και άλμπουμ “Thriller” βρίσκονται στην πρώτη θέση του Billboard 200. Το άλμπουμ θα παραμείνει στην κορυφή για συνολικά 37 εβδομάδες. Μέχρι και σήμερα είναι το πρώτο σε πωλήσεις άλμπουμ όλων των εποχών. Την παραγωγή του άλμπουμ έκανε ο Quincy Jones. Το 1984 κέρδισε οκτώ βραβεία Grammy. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Thriller“, “Beat It“, “Billie Jean” κ.α.

2002: Κυκλοφορεί στις ΗΠΑ το πέμπτο στούντιο άλμπουμ της Καναδής τραγουδίστριας Alanis Morissette, με τίτλο “Under Rug Swept“. Είναι το πρώτο άλμπουμ που έγραψε και έκανε παραγωγή εξολοκλήρου η ίδια. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Hands Clean“, “You Owe Me Nothing in Return” και “Precious Illusions“.

2011: Ο Αμερικανός μουσικός Mark Tulin (1948-2011) απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών στο Άβαλον της Καλιφόρνια μετά από ανακοπή καρδιάς. Συμμετείχε εθελοντικά σε καθαρισμό της υποθαλάσσιας περιοχής του Άβαλον στην Καλιφόρνια από τοπική οργάνωση. Μετά το τέλος των εργασιών κατέρρευσε και οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μπασίστας των πρωτοπόρων της δεκαετίας του ’60 της psychedelic rock The Electric Prunes. Το 2009 ενσωματώθηκε προσωρινά στους Smashing Pumpkins για το άλμπουμ “Teargarden by Kaleidyscope” και συμμετείχε σε συναυλίες που έδωσε το συγκρότημα σε διάφορα κλαμπ στην Αμερική. Την άνοιξη του 2010 αντικαταστάθηκε από την μπασίστα Nicole Fiorentino.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου