Translate this page

Σαν σημερα | 3 Φεβρουαριου


1943: Ο Αμερικανός soul και R&B τραγουδιστής Dennis Edwards γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα των ΗΠΑ. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα The Temptations, όπου αντικατέστησε τον βασικό τραγουδιστή David Ruffin το 1968 και παρέμεινε έως το 1977. Δύο από τραγούδια που ερμήνευσε με τους Temptations, τα “Cloud Nine” (1968) και “Papa Was a Rollin’ Stone” (1972), κέρδισαν βραβείο Grammy.

1959: Ο Βρετανός μουσικός Lol Tolhurst (Laurence Andrew Tolhurst) γεννήθηκε στο Horley του Σάρρεϋ της Αγγλίας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος, ντράμερ και κιμπορντίστας, του Βρετανικού συγκροτήματος The Cure και συμμετείχε στα σημαντικότερα άλμπουμ τους: “Three Imaginary Boys“, “Boys Don’t Cry“, “Seventeen Seconds“, “Faith” και “Pornography“. Αποχώρησε από το συγκρότημα το 1989 και αργότερα με την γυναίκα του, την τραγουδίστρια Cindy Levinson, δημιούργησαν τους Levinhurst.

1959: Ο εικοσιδυάχρονος Buddy Holly, ο δεκαεπτάχρονος Ritchie Valens και ο The Big Bopper (Jiles Perry Richardson, Jr.) είκοσι εννέα ετών σκοτώνονται όταν το αεροπλάνο που επέβαιναν συντρίβεται λίγο μετά την απογείωση στην Αϊόβα των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πρωτοπόρος της rock ‘n’ roll Buddy Holly άρχισε να παίζει μουσική από πολύ μικρός, την εποχή που φοιτούσε στο Hutchinson Junior High School. Το 1955 είδε τον Elvis Presley να τραγουδά και επηρεασμένος, άρχισε να πειραματίζεται στο rockabilly – αναπτύσσοντας όμως ένα δικό του ξεχωριστό στυλ – και σχημάτισε την δική του μπάντα, τους The Crickets. Αν και η καριέρα του κράτησε μόνο ένα χρόνο, θεωρείται από τους καλλιτέχνες που επηρέασαν βαθύτατα την εξέλιξη του rock ‘n’ roll και επηρέασε πολλούς καλλιτέχνες όπως οι The Beatles, The Beach Boys, The Rolling Stones, Don McLean και Bob Dylan. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1986. Ο Ritchie Valens είναι γνωστός για την διασκευή του παραδοσιακού Μεξικάνικού τραγουδιού “La Bamba“, το οποίο έκανε και μεγάλη επιτυχία. Ο The Big Bopper ήταν Αμερικανός ραδιοφωνικός παραγωγός και τραγουδιστής. Η ημέρα του θανάτου τους έχει χαρακτηριστεί και ως “The Day the Music Died“.

1969: Οι Jethro Tull κυκλοφορούν στην Αμερική το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο “This Was“. Ηχογραφήθηκε από τις 13 Ιουνίου και έως τις 23 Αυγούστου του 1968 στα Sound Techniques Studios του Τσέλσι της Αγγλίας. Σε αυτό το δίσκο, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Ian Anderson μοιράζεται την δημιουργία των τραγουδιών με τον κιθαρίστα Mick Abrahams. Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, ο Abrahams αποχωρεί από το συγκρότημα λόγω καλλιτεχνικών διαφορών. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία στις 25 Οκτωβρίου του 1968. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “My Sunday Feeling“, “Some Day the Sun Won’t Shine for You“, “Beggar’s Farm” κ.α.

2009: Κυκλοφορεί το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανικού rock συγκροτήματος The Fray με τίτλο “The Fray“. Θα ανέβει κατευθείαν στο Νο1 του Billboard 200 και το τραγούδι “You Found Me” θα γίνει μεγάλη επιτυχία σε Αγγλία και Αμερική. Το δεύτερο single του άλμπουμ, “Never Say Never“, θα κερδίσει μια υποψηφιότητα στα βραβεία Grammy Awards, στην κατηγορία “Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocals“.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου