Translate this page

Σαν σημερα | 6 Φεβρουαριου



1945: Ο Τζαμαϊκανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Bob Marley (Robert Nesta Marley 1945-1981) γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό με το όνομα Nine Mile στη Τζαμάικα. Υπήρξε ο άνθρωπος που έκανε την reggae μουσική γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος The Wailers από το 1964 έως και το 1974. Μετά τη διάλυση τους, συνέχισε ως Bob Marley & The Wailers. Το 1978 του απονεμήθηκε από τον Ο.Η.Ε. το μετάλλιο Peace Medal of the Third World. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994. Το 2001 βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy “Lifetime Achievement” για τη συνολική του προσφορά στη μουσική. Δημοφιλή τραγούδια του: “I Shot the Sheriff“, “No Woman, No Cry“, “Could You Be Loved“, “Redemption Song” κ.α.

1962: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός, ιδρυτικό μέλος των Guns N’ Roses, Axl Rose (William Bruce Rose, Jr.) γεννήθηκε στο Λαφαγιέτ της Ιντιάνα. Από το 1985 μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει συνολικά επτά άλμπουμ με το συγκρότημα (τέσσερα στούντιο), με πωλήσεις που ξεπερνούν τα εκατό εκατομμύρια αντίτυπα. Έχει κερδίσει τέσσερα American Music Awards, τέσσερα MTV Video Music Awards και δύο World Music Awards. Δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος: “Welcome to the Jungle“, “Sweet Child o’ Mine“, “Paradise City“, “You Could Be Mine“, “Don’t Cry“, “November Rain” κ.α.

1970: Κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία από την Apple Records το τραγούδι του John Lennon με τίτλο “Instant Karma!“. Είναι ένα από τα τρία τραγούδια του Lennon σαν σόλο τραγουδιστής, μαζί με τα “Imagine” και “Give Peace a Chance“, που γράφτηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame. Γράφτηκε και κυκλοφόρησε μέσα σε δέκα ημέρες. Ο Lennon είχε δηλώσει: “Wrote it for breakfast, recorded it for lunch and we’re putting it out for dinner“.

1993: Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται η Whitney Houston με το τραγούδι “I Will Always Love You” από το soundtrack της ταινίας “The Bodyguard“, άλμπουμ το οποίο για την ίδια εβδομάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση του Billboard 200. Το τραγούδι γράφτηκε και πρωτοτραγουδήθηκε από την Αμερικανίδα country τραγουδίστρια Dolly Parton το 1974.

2011: Ο Ιρλανδός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Gary Moore (Robert William Gary Moore 1952-2011) απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών στον ύπνο του από καρδιακή προσβολή, κατά την διάρκεια διακοπών του στην Εστεπόνα της νότιας Ισπανίας. Σε ηλικία δεκαέξι ετών άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική σαν μέλος του συγκροτήματος Skid Row. Το 1974 ενσωματώθηκε στους Thin Lizzy αλλά αποχώρησε μετά από λίγους μήνες για να επιστρέψει το 1977 για δύο χρόνια. Από το 1973 ακολουθούσε παράλληλα και σόλο καριέρα. Το τελευταίο σόλο άλμπουμ του έχει τίτλο “Bad For You Baby” και κυκλοφόρησε το 2008. Είχε συνεργαστεί με μεγάλους blues καλλιτέχνες όπως B.B. King, Albert King κ.α.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου