Translate this page

Σαν σημερα | 7 Φεβρουαριου


1934: Ο μεγάλος Αμερικανός σαξοφωνίστας King Curtis (Curtis Ousley 1934-1971) γεννήθηκε στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σαξοφωνίστες της soul και R&B. Συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες μεταξύ αυτών οι Buddy Holly, Aretha Franklin κ.α. Το Μάρτιο του 1970 στην 12η τελετή απονομής των Grammy Awards κέρδισε το βραβείο “Best R&B Instrumental Performance” για το ορχηστικό θέμα “Games People Play“. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame στις 6 Μαρτίου του 2000.

1959: Ο Αμερικανός blues κιθαρίστας Guitar Slim (Eddie Jones 1926-1959) απεβίωσε σε ηλικία 32 ετών στη Νέα Υόρκη από πνευμονία. Υπήρξε έμπνευση για τους Albert Collins και Jimi Hendrix. Μεγάλη του επιτυχία το τραγούδι “The Things That I Used to Do” το οποίο πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame, “The 500 Songs that Shaped Rock and Roll“.

1964: Οι The Beatles επισκέπτονται για πρώτη φορά την Αμερική. Παρόλο που το τραγούδι τους “I Want to Hold Your Hand” μόνο τις προηγούμενες δυο εβδομάδες, είχε πουλήσει στην Αμερική πάνω από 2,6 εκατομμύρια αντίτυπα και είχε κατακτήσει την Νο1 θέση του Billboard, τα “σκαθάρια” ήταν νευρικοί σχετικά με την υποδοχή των Αμερικανών. Όμως στο αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης τους υποδέχονται τρεις χιλιάδες κόσμος και διακόσιοι δημοσιογράφοι. Στην αποστολή είναι μαζί τους και ο παραγωγός Phil Spector ο οποίος μπορεί να έχει φοβία με τα αεροπλάνα αλλά επειδή πιστεύει πως οι Beatles έχουν μεγάλη καριέρα μπροστά τους, θεωρεί πως το αεροπλάνο δεν θα πέσει. Μία ακόμα έκπληξη περίμενε τους Beatles, για την εμφάνιση τους δύο ημέρες αργότερα στην εκπομπή The Ed Sullivan Show – ίσως το μεγαλύτερο τηλεοπτικό σόου εκείνη την εποχή – οι αιτήσεις του κόσμου για συμμετοχή έφτασαν τις πενήντα χιλιάδες. Την εκπομπή παρακολούθησαν εβδομήντα τέσσερα εκατομμύρια Αμερικανοί. Θα επιστρέψουν στο Λονδίνο έχοντας ανοίξει το δρόμο για την “Βρετανική Εισβολή”…

1976: Το τραγούδι του Paul Simon με τίτλο “50 Ways to Leave Your Lover” βρίσκεται στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100, στην δεύτερη θέση ακολουθεί το τραγούδι “Love To Love You Baby” της Donna Summer.

1980: Οι Pink Floyd δίνουν την πρώτη συναυλία που αφορά το άλμπουμ τους “The Wall” στο Sport Arena του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Στα πρώτα τριάντα λεπτά της συναυλίας, ένας τοίχος δέκα μέτρων υψώνεται μεταξύ του συγκροτήματος και του κοινού…



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου