Translate this page

Σαν σημερα | 28 Μαρτιου


1943: Πεθανε ο μεγαλος Ρωσος συνθετης, πιανιστας και μαεστρος Sergei Rachmaninoff (Sergei Vasilievich Rahmaninoff 1873-1943). Υπηρξε ενας απο τους μεγαλους πιανιστες της εποχης του.

1948: Ο Βρετανός πιανίστας John Evan (John Spencer Evans) γεννήθηκε στο Μπλάκπουλ της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Jethro Tull από την άνοιξη του 1970 έως και το καλοκαίρι του 1980. Συμμετείχε στις ηχογραφήσεις σε έντεκα συνολικά άλμπουμ του συγκροτήματος και στις συναυλίες φορούσε πάντα λευκό κουστούμι, κίτρινο μπλουζάκι και ροζ-κίτρινη γραβάτα. Άρχισε την καριέρα του σαν μουσικός με το συγκρότημα The Blades στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

1958: Πεθανε ο θρυλικος Αμερικανος τραγουδοποιος και μουσικος της blues W.C. Handy (William Christopher Handy 1873-1958) σε ηλικια 84 ετων σε νοσοκομειο της Νεας Υορκης απο βρογχικη πνευμονια. Αποκαλειται και "πατερας των blues" μιας και εδωσε στην blues την συγχρονη μουσικη της φορμα. Γνωστες του δημιουργιες¨"Memphis Blues" (1909), "St Louis Blues" (1914), Beal Street Blues (1916) κ.α. Το ονομα του γραφτηκε στο Songwriters Hall of Fame το 1970 και το 1993 τιμηθηκε με το Grammy Trustees Award για την συνολικη του προσφορα στην μουσικη. Το 1969 η κυβερνηση των Η.Π.Α. τυπωσε προς τιμην του γραμματοσημο με τιτλο "Father of Blues".

1958: Ο Eddie Cohran ηχογραφει το τραγουδι "Summertime Blues". Το τραγουδι γραφτηκε απο τον ιδιο και τον μανατζερ του, Jerry Capehart. Κυκλοφορησε τον Ιουνιο της ιδιας χρονιας και μεχρι το Σεπτεμβριο ειχε σκαλωσει στην ογδοη θεση του Bilboard.

1967: Ο Ιρλανδος τραγουδοποιος Van Morrison ηχογραφει το τραγουδι "Brown Eyed Girl" στη Νεα Υορκη. Ηταν το τραγουδι που ανοιξε ουσιαστικα την σολο καριερα του, αφηνοντας πισω του το συγκροτημα του, τους Them. Συμφωνα με την RIAA (Recording Indystry Association of America) ειναι ενα απο τα 500 πιο εμπορικα τραγουδια του 20ου αιωνα.

1973: Οι Led Zeppelin κυκλοφορουν το πεμπτο στουντιο αλμπουμ τους με τιτλο "Houses of the Holy". Ηχογραφηθηκε σε διαφορα στουντιο σε Μεγαλη Βρετανια και ΗΠΑ απο τον Ιανουαριο εως και τον Αυγουστο του 1972. Αν και στην αρχη τα ΜΜΕ το υποδεχτηκαν με σκεπτικισμο, σημερα θεωρειται ενα απο τα καλυτερα αλμπουμ του Βρετανικου συγκροτηματος.

1979: Ο Eric Clapton παντρευεται τηυν πρωην γυναικα του George Harrison, Patti Boyd. Εγραψε για αυτην τα τραγουδια "Layla" και "Wonderful Tonight". Χρονια νωριτερα ο Harrison της ειχε γραψει το τραγουδι "Something".

1986: Περισσότεροι από έξι χιλιάδες ραδιοφωνικοί σταθμοί στον πλανήτη παίζουν την ίδια στιγμή (10:15 a.m. EST) το τραγούδι “We are the World” του supergroup USA for Africa. Το τραγούδι είναι μια δημιουργία των Michael Jackson και Lionel Richie και με παραγωγούς τους Quincy Jones και Michael Omartian. Το single κυκλοφόρησε στις 7 Μαρτίου του 1985 με σκοπό να συγκεντρωθεί ανθρωπιστική βοήθεια για την Αφρικανική ήπειρο. Τα μέλη του supergroup με την ονομασία USA for Africa (United Support of Artists for Africa) είναι πάνω από σαράντα καλλιτέχνες μεταξύ αυτών οι Michael Jackson, Ray Charles, Bob Dylan, Bob Geldof, Cyndi Lauper, Willie Nelson, Lionel Richie, Smokey Robinson, Kenny Rogers, Diana Ross, Paul Simon, Bruce Springsteen, Tina Turner, Stevie Wonder κ.α.

2005: Οι Queen δινουν στο Λονδινο τη πρωτη τους συναυλια χωρις τον Freddie Mercury και τον μπασιστα John Deacon. Στη θεση του τραγουδιστη ειναι ο Paul Rodgers (Free, Bad Company). Ειναι η πρωτη συναυλια των Queen στο Λονδινο απο το 1986.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου