Translate this page

Σαν σημερα | 31 Μαρτιου


1732: Γεννηθηκε ο μεγαλος Αυστριακος κλασικος συνθετης Joseph Haydn (Franz Joseph Haydn 1732-1809) στο Rohrau της Αυστριας. Εχει χαρακτηριστει ως "Father of the Sympohny" και "Father of the String Quartet" για την προσφορα του σε αυτα τα δυο ειδη μουσικης. Υπηρξε στενος φιλος του Wolfgang Amadeus Mozart και δασαλος του Ludwig van Beethoven.

1921: Ενας απο τους μεγαλυτερους κιθαριστες και τραγουδοποιους της Blues, o Lowell Fulson (1921-1999) γεννηθηκε στην Ταλσα της Οκλαχομα. Το τραγουδι του "Reconsider Baby" βρισκεται στην λιστα του Rock and Roll Hall of Fame με τα 500 τραγουδια που διαμορφωσαν το Rock and Roll.

1935: Ο Αμερικανος τρομπετιστας, τραγουδιστης και τραγουδοποιος Herb Alpert (Herbert Alpert) γεννηθηκε στο Λος Αντζελες της Καλιφορνια. Εγινε γνωστος με τη μπαντα του ως Herb Alpert and the Tijuana Brass. Το 1962 παρεα με τον Jerry Moss, ιδρυσαν τη δισκογραφικη εταιρεια A & M Records, η οποια αργοτερα πουληθηκε στην Universal Music Group. Μια απο τις μεγαλες του επιτυχιες υπηρξε το τραγουδι "Wonderful World", το οποιο ερμηνευσε πρωτος ο Sam Cooke. Στην πολυχρονη καριερα του καταφερε να κερδισει εξι βραβεια Grammy και να πουλησει πανω απο ογδοντα εκατομμυρια αλμπουμ. Το 2006 το ονομα του γραφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1955: Ο κιθαριστας, τραγουδοποιος και ιδρυτικο μελος του hard rock συγκροτηματος AC/DC, Angus Young (Angus McKinnon Young) γεννηθηκε στη Γλασκωβη της Σκωτιας. Εκτος απο το μοναδικο του παιξιμο, χαρακτηριζεται και για τη"στολη μαθητη" με την οποια εμφανιζεται στις συναυλιες.Το ονομα του γραφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame μαζι με των υπολοιπων μελων του συγκροτηματος AC/DC το 2003.

1958: Ο Chuck Berry κυκλοφορει το rock 'n' roll τραγουδι "Johhny B. Good". Θεωρειται ενα απο τα σημαντικοτερα τραγουδια του και ενα απο τα πιο δημοφιλη τραγουδια της rock 'n roll μουσικης. Το τραγουδι εγραψε ο ιδιος το 1955 και ειναι αυτοβιογραφικο. Η εισαγωγη του τραγουδιου ειναι "κλεμμενη" απο το σολο του κιθαριστα Carl Hogan στο τραγουδι "Ain't That Just Like a Woman" του Louis Jordan, το οποιο κυκλοφορησε το 1946.

1964: Στo Scala Theatre του Λονδινου οι The Beatles κινηματογραφουν τη συναυλια τους για το "A Hard Days Night". Ερμηνευουν τραγουδια οπως τα "She Loves You", "And I Love Her" κ.α. Αναμεσα στα τριακοσια πενηντα παιδια που εχουν επιλεχθει σαν κοινο για την ταινια, ειναι ο δεκατριων ετων Phil Collins.

1967: Ο Jimy Hendrix βαζει φωτια στη κιθαρα του στη σκηνη για πρωτη φορα, σε συναυλια στο The Astoria του Λονδινου κατα τη διαρκεια της πρωτης του περιοδειας στη Μεγαλη Βρετανια με αποτελεσμα να καψει το χερι του και να μεταφερθει αργοτερα στο νοσοκομειο.

1973: Ο Lou Reed με το τραγουδι του "Walk on the Wild Side" κανει για πρωτη φορα την εισοδο του στα Βρετανικα Singles Chart.

1987: Ο Prince κυκλοφορει το αλμπουμ "Sign O' The Times". Ειναι το πρωτο του σολο αλμπουμ μετα τη διαλυση των The Revolution.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου