Translate this page

Σαν σημερα | 10 Απριλιου


1947: Ο Τζαμαικανος τραγουδιστης, τραγουδοποιος και μουσικος Bunny Wailer (Neville O'Riley Livingston) γεννηθηκε στο Κινγστον της Τζαμαικα. Μαζι με τους Bob Marley και Peter Tosh δημιουργησαν τους The Wailers. Θεωρειται ενας απο τους σημαντικους καλλιτεχνες της reggae. Κερδισε το βραβειο Grammy "Best Reggae Album" τρεις φορες, 1990, 1994 και 1996.

1954: Στην πρωτη θεση του Bilboard Pop Hit βρισκεται ο Perry Como και το τραγουδι 'Wanted"

1958: Ο Bobby Darin ηχογραφεί το τραγούδι “Splish Splash“. Το τραγούδι γράφτηκε από τον ίδιο τον τραγουδιστή και τον ραδιοφωνικό παραγωγό DJ Murray the K με τον οποίο είχε βάλει στοίχημα για το αν μπορεί να γράψει ένα τραγούδι που να ξεκινάει με την φράση… “Splish Splash“. Το 1979 το ξαναηχογράφησε η Barbra Streisand για το άλμπουμ της “Wet“.

1960: Η Αμερικανιδα τραγουδιστρια, μουσικος και ιδρυτικο μελος του συγκροτηματος Katrina And The Waves, Katrina Leskanich γεννηθηκε στο Τοπεκα του Κανσας. Το 1985 γνωρισαν επιτυχια με το τραγουδι "Walking on Sunshine".

1962: Ο πρωτος μπασιστας των The Beatles και ζωγραφος Stuart Sutclife (Stuart Fergusson Victor Sutclife 1940-1962) απεβιωσε σε ηλικια 21 ετων στο Αμβουργο της Γερμανιας απο εγκεφαλικη αιμοραγια. Ηταν μελος του συγκροτηματος απο την εποχη που ειχαν την ονομασια Johny And The Moondogs και για συνολικα δεκαπεντε μηνες, απο τον Μαιο του 1960 εως τον Αυγουστο του 1961.

1970: Ανακοινωνεται επισημα στον Τυπο, η διαλυση των The Beatles. Απο την κυκλοφορια του πρωτου τους single μεχρι εκεινη τη στιγμη, ειχαν περασει επτα χρονια και επτα μηνες.

1972: Στην 44η τελετη απονομης των βραβειων Οσκαρ που πραγματοποιειται στο Dorothy Chandler Pavilion στο Λος Αντζελες της Καλιφορνια, o Isaac Haves κερδιζει το χρυσο αγαλματακι "Best Music" για το τραγουδι "Shaft" μερος του soundtrack της ομωνυμης ταινιας.

1979: Ενας απο τους πιο δημοφιλης Ιταλους συνθετες, Ο Nino Rota (Giovanni Rota Rinaldi 1911-1979) απεβιωσε σε ηλικια 67 ετων στη Ρωμη της Ιταλιας. Χαρακτηριζεται κυριως για την εργασια του στον κινηματογραφο. Συνεργαστηε στενα με σκηνοθετες οπως οι Federico Fellini και Luchino Visconti. Για την μουσικη του στα δυο πρωτα μερη της τριλογιας "The Godfather" του Francis Ford Coppola, κερδισε το βραβειο Οσκαρ "Best Original Score". Στην σαρανταχρονη καριερα του εγραψε μουσικη για πανω απο εκατον πενηντα ταινιες, οπερα και μπαλετο.

1982: Κυκλοφορει το ογδοο στουντιο αλμπουμ του Γερμανικου heavy metal/hard rock συγκροτηματος Scorpions, με τιτλο "Blackout". Την περιοδοτης δημιουργιας του αλμπουμ, ο τραγουδιστης του γκρουπ Klaus Meine χρειαστηκε να υποβληθει σε εγχειρηση των φωνητικων χορδων και ηταν αβεβαιο αν θα μπορεσει επανελθει για τις ηχογραφησεις. Τα demos του υλικου ηχογραφηθηκαν με την φωνη του Don Dokken, τραγουδιστης του Αμερικανικου heavy metal/hard rock γκρουπ Dokken. Ωστοσο καμια απο εκεινες τις ηχογραφησεις δεν χρησιμοποιηθηκαν στο αλμπουμ. Το εξωφυλλο ειναι δημιουργημα του φωτογραφου Gottfird Helnwein και πορτρετο του ιδιου. Στο βιντεο του τραγουδιου "No One Like Tou", ο κιθαριστας του συγκροτηματος Rudolf Schenker δανειζεται τον "χαρακτηρα" του εξωφυλλου. Δυο μηνες περιπου μετα τη κυκλοφορια του, τον Ιουνιο του 1982, το αλμπουμ πιστοποιηθηκε απο την Recording Industtry Association of America (RIAA) χρυσο και το Μαρτιοτου 1984 πλατινενιο. Δημοφιλη τραγουδια του αλμπουμ: "No One Like You", "Dynamite", "When the Smokes Is Going Down" κ.α.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου