Translate this page

Σαν σημερα | 11 Απριλιου


1935: Ο Αφροαμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός, πρωτοπόρος της rhythm ‘n’ blues Richard Berry (1935-1997) γεννήθηκε στο Extension της Λουιζιάνα. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής το 1955 με την δημιουργία και την κυκλοφορία του κλασικού πλέον τραγουδιού “Louie Louie“. Το ξαναηχογράφησαν οι The Kingsmen το 1963 και έχει τραγουδηθεί από καλλιτέχνες όπως οι The Who, Motörhead, The Clash, Iggy Pop κ.α.

1956: Το τραγουδι "Heartreak Hotel" του Elvis Presley φτανει σε πωλησεις το ενα εκατομμυρια αντιτυπα και γινεται τοπρωτο χρυσο του single.

1956: Την ιδια χρονια ο James Brown κανει την εμφανιση του στο Αμερικανικο R&B charts με το τραγουδι "Please, Please, Please". Θεωρειται η πρωτη "επαγγελματικη" του ηχογραφηση και η πρωτη του επιτυχια.

1961: Ο Bob Dylan πραγματοποιει την πρωτη του εμφανιση στη Νεα Υορκη, ανοιγοντας συναυλια του John Lee Hooker. Ενα απο τα τραγουδια που ερμηνευει πρωτα ειναι και το "Blowin' in the Wind".

1964: Στην πρωτη θεση του Billboard Hot 100 βρισκονται οι The Beatles και το τραγουδι "Can't Buy Me Love". Κυκλοφορησε στην Αμερικη στις 16 Μαρτιου του 1964. Τα ΜΜΕ ειχαν αρχικα κατηγορησει το συγκροτημα οτι εγραψε ενα τραγουδι για τον πληρωμενο ερωτα αλλα γρηγορα ο Paul McCartney διευκρινισε πως προκειται για την "αγαπη πανω απο ολα τα υλικα αγαθα".

1966: Η Βρετανιδα τραγουδιστρια και τραγουδοποιος Lisa Stansfield (Lisa Jane Stansfield) γεννηθηκε στην πολη Heywood κοντα στο Μαντσεστερ της Αγγλιας. Γνωρισε επιτυχια το 1989 με το τραγουδι "People Hold On" αλλα εγινε παγκοσμιως γνωστη με την επιτυχια "All Around the World". Το 1992 κερδισε το Brit Award "Best British Female Solo Artist".

1966: Την ιδια χρονια ο Frank Sinatra ηχογραφει μια απο τις μεγαλυτερες επιτυχιες του, το τραγουδι "Strangers in the Night". Ειναι μια δημιουργια των Charles Singleton, Eddie Snyder και Bert Kaempfert. Με την κυκλοφορια του, το τραγουδι εφτασε στην κορυφη των Αμερικανικων και Βρετανικων singles chart. To Μαρτιο του 1967 στην ενατη τελετη απονομης των Grammy Awards, το τραγουδι κερδισε τα βραβεια "Record of the Year", Best Vocal Performance, Male", "Best Arrangement Accompanying a Vocalist or Instrumentalist" και "Best Enginnered Recording - Non Classical". "Strangers in the Night" ηταν επισης ο τιτλος του αλμπουμ που κυκλοφορησε ο Sinatra την ιδια χρονια, ενα μηνα περιπου μετα την κυκλοφορια του single.

1988: Στην τελετη απονομης των βραβειων Οσκαρ, η Jennifer Warnes και ο Bill Medley (The Righteous Brothers) τραγουδουν το "(I've Had) The Time of My Life". Θα κερδισουν το βραβειο "Best Original Song". Το τραγουδι ειναι μερος του soundtrack της ταινιας "Dirty Dancing".

2000: Οι Αμερικανοί No Doubt κυκλοφορούν το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο “Return of Saturn“. Στην 43η τελετή απονομής των Grammy Awards, ήταν υποψήφιο στην κατηγορία “Best Rock Album” αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Ex-Girlfriend“, “Simple Kind of Life“, “Bathwater” κ.α.

2005: Ο Τζαμαικανος τραγουδιστης της reggae Junior Delgado (Oscar Hibbert 1958-2005) απεβιωσε σε ηλικια 46 ετων στο Λονδινο. Στις αρχες της δεκαετιας του '70 υπηρξε μελος του συγκροτηματος Time Unlimited. Με τον Lee Perry ηχογραφησαν τραγουδια οπως τα "Sons of Slaves" και "Pagamuffin Year". Τα τραγουδια του χαρακτηριζονταν απο τον πολιτικο τους στιχο. Στα τελη της δεκαετιας του '90 συνεργαστηκε για το τελευταιο του αλμπουμ "Fearless" με τους Maxi Jazz (Faithless) και Jerry Dammers (Specials).



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου