Translate this page

Σαν σημερα |13 Απριλιου


1895: Γεννηθηκε στο Γιανγκσταουν του Οχαιο των ΗΠΑ, η βιολιστρια Olga Rudge (1895-1996). Βοηθησε στο να γινει γνωστο το εργο του Vivaldi στην συγχρονη εποχη, με την εκδοση 309 κονσερτων του συνθετη που ειχαν χαθει η ξεχαστει, Ειναι επισης γνωστη απο την σχεση της με τον Αμερικανο ποιητη Ezra Pound.

1940: Στην πρωτη θεση του Bilboard Pop Hit βρισκεται το τραγουδι "In the Mood" των The Glenn Miller Orchestra. Ειναι μια δημιουργια των Joe Garland και Andy Razaf την δεκαετια του '30. Ηχογραφηθηκε απο πολλους καλλιτεχνες οπως Joe Loss Orchestra, Tommy Dorsey, Duke Ellington, Benny Goodman, Artiw Shaw κ.α. Η εκτελεση απο Glenn Miller και της ορχηστρας του ηταν εκεινη που το εκανε γνωστο σε ολον το κοσμο.

1946: Ο Αμερικανος gospel και soul τραγουδιστης Al Green (Albert Green) γεννηθηκε στο Φορεστ Σιτι του Αρκανσας. Γνωρισε επιτυχια την δεκαετια του '70 με τραγουδια οπως τα "You Oughta Be With Me", "Spending My Time", "Love and Happiness" και "Let's Stay Together". Το ονομα του γραφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1995.

1962: Ο κιθαριστας και ιδρυτικο μελος των Red Hot Chili Peppers, Hillel Slovak (1962-1988) γεννηθηκε στη πολη Χαιφα του Ισραηλ. μαζι με τους Red Hot Chili Peppers ηχογραφησε δυο αλμπουμ, τα "Freaky Styley" (1985) και "The Uplift Moto Party Plan" (1987).

1965: Στην εβδομη τελετη απονομης των Grammy Awards για την δημιουργικη χρονια 1964, το jazz/bossa nova αλμπουμ "Getz/Gilberto" του Αμερικανου σαξοφωνιστα Stan Getz και του Βραζιλιανου κιθαριστα Joao Gilberto κερδιζει τα βραβεια "Album of the Year" και "Best Instrumental Jazz Performance - Small Group or Soloist With Small Group" και το τραγουδι "The Girl from Ipanema" το βραβειο "Record of the Year". Οι The Beatles κερδιζουν τα βραβεια "Best new Artist of 1964" και "Best Performance by a Vocal Group" για το τραγουδι "A Hard Days Night".

1966: Ενα μηνα μετα την αποχωρηση του απο τους The Yardbirds, o Eric Clapton ενσωματωνεται στο συγκροτημα Bluesbreakers του John Mayall. Στους Yardbirds τον αντικατεστησε ο Jeff beck.

1974: Ο Paul McCartney και οι Wings βρισκονται στη πρωτη θεση του Bilboard 200 με το αλμπουμ "Band on the Run". Ειναι το πεμπτο αλμπουμ του McCartney απο την διαλυση των The Beatles και κυκλοφορησε στην Αμερικη το Δεκεμβριο του 1973.

1986: Στην πρωτη θεση του Bilboard Hot 100 βρισκεται ο Falco και το τραγουδι "Rock Me Amadeus", ακολουθει στη δευτερη θεση ο Prince και το τραγουδι "Kiss".

2010: Ο Ελληνας μουσικος, τραγουδιστης και τραγουδοποιος Μανος Ξυδους (1953-2010) απεβιωσε σε ηλικια 57 ετων στο Νεο Φαληρο απο ανακοπη καρδιας ενω πραγματοποιουσε προβες. Εργαστηκε στην δισκογραφικη εταιρεια ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ ως διευθυντης μαρκετινγκ και παραγωγος. Υπηρξε μελος του συγκροτηματος Deamer and the Ful Moon με τους οποιους γνωρισε επιτυχια με το τραγουδι "Sabrina". Υπηρξε παραγωγος του πρωτου αλμπουμ των Πυξ Λαξ και λιγο αργοτερα ενσωματωθηκε στο συγκροτημα οπου και παρεμεινε μεχρι το 2004. Συνεργαστηκε ως τραγουδοποιοςη παραγωγος με πολλους καλλιτεχνες οπως Βασιλη Παπακωνσταντινου, Δημητρη Μητροπανο, Πανο Κατσιμιχα, Οναρ κ.α.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου