Translate this page

Σαν σημερα | 15 Απριλιου


1894: Η Αμερικανιδα blues τραγουδιστρια Bessie Smith (1894-1937), γνωστη και ως "The Empress of The Blues", γεννηθηκε στο Τσατανουγκα του Τενεσι. Μαζι με τον Louis Armstrong υπηρξαν μεγαλη επιρροη σε ολους τους μετεπειτα καλλιτεχνες της jazz. Τρια απο τα ηχογραφηματα της, τα "Downhearted Blues", (1923), "St. LouisBlues" (1925) και "Empty Bed Blues" (1928) τιμηθηκαν με το ειδικο βραβειο Grammy Hall of Fame το οποιο δινεται σε ηχογραφησεις που εχουν συμπληρωσει τουλαχιστον εικοσι πεντε χρονια και εχουν προσφερει στην εξελιξη της μουσικης.

1967: Οι Nancy και Frank Sinatra βρισκονται στην πρωτη θεση του Bilboard Hot 100 με το τραγουδι "Somethin' Stupid". Θα παραμεινουν στην κορυφη για τεσσερις εβδομαδες. Ειναι το μονο καλλιτεχνικο ζευγαρι "πατερας-κορη" το οποιο πετυχε ποτε τετοια θεση.

1968: Η Aretha Franklin ηχογραφει το τραγουδι "Think". Θα κυκλοφορησει σαν single τον Μαιο και τον Ιουνιο θα συμπεριληφθει στο αλμπουμ "Aretha Now". Το τραγουδι γραφτηκε απο την Franklin και τον Ted White και χαρακτηριζεται ως φεμινιστικος υμνος. Θα φτασει μεχρι την εβδομη θεση του Bilboard Pop Singles Chart και την πρωτη του Billboard Black Singles Chart.

Ο Βρετανος μουσικος τραγουδοποιος και κιθαριστας του συγκροτηματος Radiohead, Ed O'Brien (Edward John O'Brien) γεννηθηκε στην Οξφορδη της Μεγαλης Βρετανιας. Ειναι μελος του συγκροτηματος απο την ιδρυση του το 1985 μεχρι και σημερα.

1971: Στην 43η τελετη απονομης των Academy Awards που πραγματοποιειται στο Dorothy Chandler Pavilion του Λος Αντζελες της Καλιφορνια, οι The Beatles κερδιζουν το βραβειο Οσκαρ "Best Music, Original Son Score", για το τραγουδιτου Paul McCartney "Let It Be".

1989: Στην κορυφη του Billboard Hot 100 βρισκονται οι Fine Young Cannibals με το τραγουδι "She Drives Me Crazy". το τραγουδι ειναι μερος του δευτερου αλμπουμ του συγκροτηματος με τιτλο "The Raw & The Cooked" που κυκλοφορησε το Φεβρουαριο του 1989.

Ο Roy Orbison μπαινει στο Top 10 του Billboard για πρωτη φορα μετα απο εικοσιτεσσερα χρονια, με το τραγουδι "You Got It".
To τραγουδι εγραψε ο ιδιος παρεα με τους Jeff Lyne και Τom Petty, bandmates απο το περιστασιακο supergroup The Travelling Willburys, στο οποιο συμμετειχαν επισης και οι George Harrison και Bob Dylan.

2001: Ο Αμερικανος πρωτοπορος της punk, τραγουδιστης και τραγουδοποιος του Αμερικανικου συγκροτηματος Ramones, Joey Ramone (Jeffrey Ross Hyman 1951-2001) απεβιωσε σε ηλικια 49 ετων στο νοσοκομειο Presbyterian της Νεας Υορκης απο λευχαιμια.

1997: Το pop rock ντουετο απο την Αυστραλια Savage Garden κυκλοφορει στην Αμερικη το πρωτο του στουντιο αλμπουμ με τιτλο "Savage Garden". θα πουλησει πανω απο δεκαοχτω εκατομμυρια αντιτυπα παγκοσμιως. Γνωστες επιτυχιες του αλμπουμ τα τραγουδια : "To The Moon and Back", "Truly Madly Deeply", "Break Me Shake Me" κ.α.

2003: Οι Fleetwood Mac κυκλοφορουν το δεκατο εβδομο αλμπουμ τους με τιτλο "Say You Will". Ειναι το πρωτο αλμπουμ του συγκροτηματος που δεν περιεχει τραγουδια της Christine McVie (φωνη, πλληκτρα), η οποια δεν συμμετεχει στο αλμπουμ παρα μονο στα φωνητικα τριων τραγουδιων, τα οποια ειχαν ηχογραφηθει αρχικα για σολο αλμπουμ του Lindsey Buckingham (φωνη).



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου