Translate this page

Σαν σημερα | 18 Απριλιου


1928: Ο μεγαλος Βρετανος jazz τρομπετιστας Ken Colyer (Kenneth Colyer 1928-1988) γεννηθηκε στο Γκρειτ Γιαρμουθ της Αγγλιας. Σε ολη τη καριερα του υπηρξε αφοσιωμενος στη jazz μουσικη σκηνη της νεας Ορλεανης. Δημιουργησε αρκετες jazz μπαντες και συνεργαστηκε με μουσικους οπως Chris Barber, Lonnie Donegan, Ray Foxley κ.α. Το 1971 του διαγνωστηκε καρκινος στο στομαχι με αποτελεσμα να απομακρυνθει απο την ενεργο δραση.

1935: Ο Αμερικανος παραγωγος Paul Rothchild (1935-1995) γεννηθηκε στο Μπρουκλιν της Νεας Υορκης, Υπηρξε παραγωγος των πεντε πρωτων αλμπουμ των The Doors και συνεργαστηκε με καλλιτεχνες οπως οι Joni Mitchell, Neil Young, The Lovin' Spoonful, Tim buckley, Love κ.α. Συνεργαστηκε με την Janis Joplin για το τελευταιο της αλμπουμ "Pearl" και την μοναδικη Νο 1 επιτυχια της "Me and Bobby McGee".

1946: Ο Καναδοαμερικανος τραγουδιστης, τραγουδοποιος και μουσικος Skip Spence (Alexander Lee Spence 1946-1999) γεννηθηκε στο Γουιντσορ του Ονταριο στου Καναδα.Υπηρξε ιδρυτικο μελος των συγκροτηματων Jefferson Airplane και Mody Grape. Λιγες εβδομαδες μετα το θανατο του, κυκλοφορησε στη μνημη του το αλμπουμ-αφιερωμα "More Oar: A Tribute to Alexander 'Skip' Spence" με τις συμμετοχες των Robert Plant, Tom Waits, Beck κ.α.

1975: Ο John Lennon κυκλοφορει το τραγουδι "Stand by me". Ειναι μια δημιουργια των Jerry Leiber, Mike Stoller και του Ben E. King, ο οποιος το τραγουδησε πρωτος. Αρχικα το τραγουδι ειχε γραφτει για τους The Drifters αλλα δεν το ηχογραφησαν ποτε. Ηταν το μουσικο θεμα της διαφημισης των Levi's Jeans στα τελη της δεκαετιας του '80.

1981: Οι Robert Plant και Jimmy Page των Led Zeppelin, ο Alan White των Yes και ο μπασιστας Chris Squire ενωνουν τις δυναμεις τους για να δημιουργησουν ενα νεο supergroup. Τα σχεδια ομως παρεμειναν στις προβες...

1983: Στη πρωτη θεση του Bilboard Hot 100 βρισκεται ο Michael Jackson με το τραγουδι "Billy Jean". Στη δευτερη θεση ακολουθουν οι Dexys Midnight Runners με το τραγουδι "Come on Eileen".

1988: Στην Τζαμαικα ξεκιναει η δικη για την δολοφονια του τραγουδιστη και τραγουδοποιου Peter Tosh. O θρυλος της reggae, φιλος και συνεργατης του Bob Marley στους The Wailers, δολοφονηθηκε στο σπιτι του στις 11 Σεπτενβριου του 1987, σε ηλικια 42 ετων. Εκεινη την ημερα εισεβαλε στο σπιτι του Tosh μια συμμορια, η οποια προσπαθησε να του αποσπασει χρηματα. Ο αρχηγος της συμμοριας, Dennis 'Leppo' Lobban, αφου ο Tosh του ειπε πως δεν ειχε χρηματα στο σπιτι, τον πυροβολησε δυο φορες στο κεφαλι. Ο Lobban ηταν ενας απο τους ανθρωπους που ο Tosh ειχε βοηθησει να σταθει στα ποδια του βγαινοντας απο τη φυλακη. Καταδικαστηκε σε θανατο αλλα το 1995 η ποινη του μετατραπηκε σε ισοβια.

1991: Ενας απο τους σημαντικοτερους παραγωγους της Μεγαλης Βρετανιας, ο Martin Hannett (1948-1991) γνωστος και ως Martin Zero απεβιωσε σε ηλικια 42 ετων στο Μαντσεστερ της Αγγλιας απο καρδιακη ανεπαρκεια λογω χρονιας εξαρτησης απο την ηρωινη και το αλκοολ. Συνεργαστηκε με καλλιτεχνες οπως οι The Smiths, Joy Division, New Order, Happy Mondayw, U2, και Psychedelic Furs. Στην ταινια "24 Hour Party People" του 2002 τον Hannett υποδυεται ο ηθοποιος Andy Serkis.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου