Translate this page

Σαν σημερα | 19 Απριλιου


1942: Ο Βρετανος μουσικος Alan Price γεννηθηκε στο Φατφιλντ της Αγγλιας. Εργαστηκε σαν πιανιστας (πληκτρα) στο βρετανικο συγκροτημα The Animals απο το 1962 εως και 1965. Το χαρακτηριστικο παιξιμο του ακουγεται σε τραγουδια οπως τα "House of the Rising Sun", "Don't Let Me Be Misunderstood" και "Bring It On Home To Me".

1944: Ο θρυλικος Αμερικανος πιανιστας και συνθετης των Parliament-Funkadelic και Talking Heads, γνωστος και ως Dr. Woo, Bernie Worrell (George Bernard Worrell Jr.) γεννηθηκε στο Λονγκ Μπραντς του Νιου Τζερσεϊ. Το ονομα του γραφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1977, μαζι με τα ονοματα δεκαπεντε αλλων μελων του συγκροτηματος Parliament-Funkadelic.

1993: Ενας απο τους σημαντικοτερους Αμερικανους σαξοφωνιστες, ο Steve Douglas (SSteven Douglaw Kreisman 1938-1993) απεβιωσε σε ηλικια 54 ετων στο Λος Αντζελες της Καλιφορνια απο καρδιακη ανεπαρκεια κατα τη διαρκεια ηχογραφησης σε στουντιο παρεα με τον Ry Cooder. Συνεργαστηκε με καλλιτεχνες οπως οι Phil Spector, Brian Wilson, The Beach Boys, Aretha Franklin, Elvis Presley, Bob Dylan κ.α. Ενα απο τα χαρακτηριστικα σολο του ακουγεται στην επανεκτελεση του κλασικου τραγουδιου "Peter Gunn" των Ritchie Valens και Duane Eddy. Tο 2003 το ονομα του γραφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1978: Κυκλοφορει απο τους Patti Smith Group το τραγουδι "Because The Night". Το τραγουδι εγραψε η ιδια η Patti Smith σε συνεργασια με τον Bruce Springsteen. Ειναι μερος του αλμπουμ του συγκροτηματς "Easter", το οποιο κυκλοφορησε το Μαρτιο του 1978. Το τραγουδι θα φτασει μεχρι τη δεκατη τριτη θεση του Bilboard και την πεμπτη θεση των Βρετανικων Singles Chart. To 1987 το περιοδικο ΝΜΕ το κατεταξε στην 116 θεση της λιστας του "The Top 150 Singles of All Time"

1980: Στην κορυφη του Bilboard Hot 100 βρισκεται το Αμερικανικο rock/new wave/punk συγκροτημα Blondie με το τραγουδι "Call Me". Ειναι το βασικο τραγουδι στο soundtrack της ταινιας "American Zigolo" με πρωταγωνιστη τον Richard Gere. Ο γνωστος disco παραγωγος Giorgio Moroder απυθυνθηκε αρχικα στην Stevie Nicks των Fleetwood Mac για την συνθεση και εκτελεση ενος τραγουδιου για το soundtrack, ομως εκεινη αρνηθηκε. Τοτε ειναι που απευθυνθηκε στην τραγουδιστρια του γκρουπ Debbie Harry με την οποια το εγραψαν και συνθεσαν παρεα και επειτα ηχογραφηθηκε απο τους Blondie με τον Moroder παραγωγο. Λιγες μερες αργοτερα θα βρεθουν και στην κορυφη των Βρετανικων Singles Chart. Το single κυκλοφορησε το Φεβρουαριο στην Αμερικη και αρχες Απριλιου στη Μεγαλη Βρετανια.

1986: Στην πρωτη θεση του Bilboard Hot 100 βρισκονται οι Prince & The Revolution με το τρaγουδι "Kiss", ακολουθουν στην δευτερη θεση οι The Bangles με το τραγουδι "Manic Monday". Και τα δυο τραγουδια ειναι γραμμενα απο τον Prince και ετσι γινεται ο πεμπτος τραγουδοποιος που καταφερε να εχει δυο τραγουδια στο top ten την ιδια στιγμη.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου