Translate this page

Σαν σημερα | 2 Απριλιου


1939: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός, γνωστός ως “ο πρίγκιπας της soul“, Marvin Gaye (Marvin Pentz Gay, Jr.) γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον. Από μικρός τραγουδούσε στην χορωδία της εκκλησίας του πατέρα του. Αρχικά έκανε φωνητικά σε καλλιτέχνες όπως οι Chuck Berry και Etta James και έπαιζε τύμπανα σαν επαγγελματίας ντράμερ για τους The Miracles, The Marvelettes κ.α. Το 1961 υπέγραψε με την Motown και άλλαξε το όνομα του από Marvin Gay σε Marvin Gaye. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια όπως τα “I Heard It Through the Grapevine“, “What’s Going On“, “Mercy Mercy Me (The Ecology)” κ.α. Το Φεβρουάριο του 1983 στην 25η τελετή απονομής των Grammy Awards κέρδισε δύο βραβεία για το τραγούδι “Sexual Healing“, τα “Best R&B Vocal Performance, Male” και “Best R&B Instrumental Performance“. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1987. Το 1984, μια ημέρα πριν γιορτάσει τα τεσσαρακοστά πέμπτα γενέθλια του, δολοφονήθηκε από τον πατέρα του.

1967: Οι The Beatles ολοκληρώνουν τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“. Παραγωγός του άλμπουμ είναι ο George Martin. Θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο και θα είναι το άλμπουμ του συγκροτήματος που θα παραμείνει περισσότερο στο Billboard, για δεκαπέντε εβδομάδες. Χαρακτηρίζεται από τους πειραματισμούς του συγκροτήματος μέσα από διάφορα μουσικά στυλ όπως jazz, rock ‘n’ roll αλλά και την παραδοσιακή Ινδική μουσική. Το Φεβρουάριο του 1968 στην δέκατη τελετή απονομής των Grammy Awards το άλμπουμ θα κερδίσει τέσσερα βραβεία, τα “Album Of The Year“, “Best Contemporary Album“, “Best Engineered Recording – Non-Classical” και “Best Album Cover, Graphic Arts“. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“, “With a Little Help from My Friends“, “Lucy in the Sky with Diamonds“, “A Day in the Life” κ.α.

1977: Στην πρώτη θέση του Billboard 200 βρίσκεται το άλμπουμ των Fleetwood Mac με τίτλο “Rumours“. Κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 1977 και είναι το δωδέκατο από τα δέκα οκτώ στούντιο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα το συγκρότημα. Θα παραμένει στην κορυφή συνολικά για τριάντα μία εβδομάδες. Το άλμπουμ έγινε πλατινένιο στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία μέσα σε λίγους μήνες. Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από σαράντα εκατομμύρια αντίτυπα. Το Φεβρουάριο του 1978 στην 20η τελετή απονομής των Grammy Awards κέρδισε το βραβείο “Album of the Year“. Πρόσφατα χαρακτηρίστηκε από την Recording Industry Association of America ως το δέκατο best-selling LP στην ιστορία της Αμερικανικής δισκογραφίας. Δημοφιλέστερα τραγούδια του άλμπουμ: “Go Your Own Way“, “Don’t Stop“, “Dreams” κ.α.

1987: Ένας από τους κορυφαίους ντράμερ όλων των εποχών, ο Buddy Rich (Bernard Rich 1917 –1987) απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από καρδιακή ανεπάρκεια μετά από χειρουργική επέμβαση για έναν κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο. Συνεργάστηκε με κορυφαίους μουσικούς και τραγουδιστές της jazz όπως οι Joe Marsala, Artie Shaw, Tommy Dorsey, Harry James, Charlie Ventura, Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong κ.α. Θεωρείται ότι επηρέασε οποιονδήποτε μετά από αυτόν έπιασε μπαγκέτες στα χέρια του.

1991: Κυκλοφορεί το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανού τραγουδοποιού και τραγουδιστή Lenny Kravitz, με τίτλο “Mama Said“. Στο άλμπουμ συμμετέχει και ο πρώην κιθαρίστας των Guns N’ Roses, Slash γράφοντας μαζί με τον Kravitz το τραγούδι “Always On The Run“. Είναι το πρώτο άλμπουμ του τραγουδιστή που θα μπει στο Billboard 200 και θα φτάσει μέχρι την 39η θέση. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Always on the Run“, “Stand by My Woman“, “It Ain’t Over ‘Til It’s Over” κ.α.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου