Translate this page

Σαν σημερα | 22 Απριλιου


1950: O Βρετανος μουσικος, τραγουδιστης, τραγουδοποιος και παραγωγος Peter Frampton (Peter Kenneth Frampton) γεννηθηκε στο Μπεκενχαμ του Μπρομλει της Αγγλιας. Εκανε μεγαλη επιτυχια με την κυκλοφορια του live αλμπουμ του "Frampton Comes Alive!" (1976), το οποιο πουλησε πανω απο εξι εκατομμυρια αντιτυπα μονο στην Αμερικη και ηταν Νο 1 στο Bilboard Pop Album Chart για δεκα εβδομαδες. Μεταξυ αλλων εχει συνεργαστει με τους David Bowie, Matt Cameron, Mike McCready των Pearl Jam κ.α. Γνωστες του επιτυχιες τα τραγουδια: "Breaking All the Rules", "Show Me the Way", "Baby, I Love Your Way", "Do You Feel Like We Do" και " I'm in You".

1955: Ο Αμερικανος παραγωγος και DJ Arthur Baker γεννηθηκε στην Βοστονη της Μασαχουσετης. Εργαζοταν ως DJ μεχρι το 1981 που μετακομισε στη Νεα Υορκη για να γινει παραγωγος. Συνεργαστηκε με διαφορους καλλιτεχνες και το 1982 εκανε επιτυχια με τους hip hop καλλιτεχνες Afrika Bambaataa & The Soulsonic Force με την παραγωγη στο single " Planet Rock", το οποιο ειχε πολλες επιρροες απο τους Kraftwerk. Ενα χρονο αργοτερα δουλεψε πανω σε pop και rock επιτυχιες, κανωντας τα remix τραγουδιων οπως "Girls Just Wanna Have Fun" της Cyndi Lauper και "Dancing in the Dark", "Cover Me" και "Born in the USA" του Bruce Springsteen. Μετα απο αυτες τις παραγωγες ξεκινησε η πετυχημενη συνεργασια του με το Βρετανικο συγκροτημα New Order, με την παραγωγη στα singles "Confusion" και "Thieves Like Us".

1962: Ο γιος του Jerry lee Lewis, Steve Allen πνιγηκε σε πισινα καθως επαιζε. Ειναι το πρωτο παιδι που απεκτησε με την τριτη του γυναικα Myra Gail Brown και τριτο συνολικα.

1966: Η Βρετανικη μπαντα The Troggs κυκλοφορει το single "Wild Thing" στη Μεγαλη Βρετανια. Το τραγουδι ηχογραφηθηκε στα Olympic Studios του Λονδινου με μηχανικο ηχου τον Keith Grant. Εφτασε μεχρι την δευτερη θεση στα Βρετανικα Singles Chart, ενω στις ΗΠΑ πατησε την κορυφη, Το τραγουδι εγραψε ο Αμερικανος τραγουδοποιος Chip Taylor και ηχογραφηθηκε αρχικα ενα χρονο νωριτερα απο τους The Wild Ones. Η εκτελεση των The Troggs ειναι αυτη που εκανε το τραγουδι μεγαλη επιτυχια. θεωρειται ενα απο τα σημαντικοτερα rock 'n' roll τραγουδια στην ιστορια της μουσικης.

1978: Οι Bob Marley and the Wailers συμμετεχουν στην συναυλια με τιτλο The One Love Peace Concert στο Εθνικο Σταδιο στο Κινγκστον της Τζαμαικα. Κατα την διαρκεια του τρταγουδιου "Jammin", o Marley καλεσε στην σκηνη τον Πρωθυπουργο της Τζαμαικα Michael Manley και τον πολιτικο αντιπαλο του Edward Seaga, τους οποιους συμφιλιωσε συμβολικα ενωνοντας τους τα χερια.

1989: Στην κορυφη του Bilboard Hot 100 και Bilboard 200 βρισκεται η Madonna με το τραγουδι "Like a Prayer" και το ομοτιτλο αλμπουμ αντιστοιχα. Το αλμπουμ "Like a Prayer" ειναι το τεταρτο στουντιο αλμπουμ της pop τραγουδιστριας και το ομοτιτλο τραγουδι τοι πρωτο single απο το αλμπουμ. Με την κυκλοφορια του το Φεβρουαριο, πουλησε πανω απο πεντε εκατομμυρια αντιτυπα.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου