Translate this page

Σαν σημερα | 4 Απριλιου


1915: Ο Αμερικανός blues μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Muddy Waters (McKinley Morganfield 1915-1983) γεννήθηκε στο Ρόλινγκ Φορκ του Μισισίπι. Ο “πατέρας των chicago blues” όπως είναι γνωστός, αποτέλεσε σημείο αναφοράς και έμπνευση για πολλούς μετέπειτα καλλιτέχνες της rhythm and blues και rock ‘n’ roll μουσικής όπως οι Chuck Berry, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Eric Clapton, Bob Dylan, Led Zeppelin, AC/DC κ.α. Το 1980 το όνομα του γράφτηκε στο Blues Foundation Hall of Fame και το 1987 στο Rock and Roll Hall of Fame. Έχει κερδίσει έξι βραβεία Grammy και το 1992 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy “Lifetime Achievement” για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Στην λίστα του Rock and Roll Hall of Fame με τα 500 τραγούδια που διαμόρφωσαν την rock ‘n’ roll, υπάρχουν τέσσερα τραγούδια του. Δημοφιλή τραγούδια του: “Rollin’ Stone“, “Walkin’ Blues“, “I’m Your Hoochie Coochie Man“, “Manish Boy“, “Got My Mojo Working” κ.α.

1955: Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδοποιός, κιθαρίστας του heavy metal συγκροτήματος Mötley Crüe, Mick Mars (Robert Alan Deal) γεννήθηκε στο Τερ Οτ της Ιντιάνα. Το 1981 ενσωματώθηκε στο γκρουπ, όταν μετά από αγγελία που είχε βάλει σε εφημερίδα στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, οι Nikki Sixx και Tommy Lee τον άκουσαν να παίζει και του έκαναν πρόταση συνεργασίας.

1960: Ο Elvis Presley ηχογραφεί το τραγούδι “Are You Lonesome Tonight“. Είναι μια σύνθεση του Lou Handman και τους στίχους έγραψε ο Roy Turk. Η πρώτη ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε το 1927 με τον συνθέτη στο πιάνο και την αδερφή του Edith στα φωνητικά. Ήταν ένα από τα αγαπημένα τραγούδια της γυναίκας του μάνατζερ του Presley, του Colonel Parker. Ύστερα από επιμονή της συζύγου, η ηχογράφηση γίνεται πραγματικότητα…

1968: Λίγο μετά την δολοφονία του Martin Luther King Jr., ο James Brown εμφανίζεται στην τηλεόραση συμβουλεύοντας “ψυχραιμία”. Την ίδια στιγμή στη Νέα Υόρκη οι Jimi Hendrix, B.B. King και Buddy Guy δίνουν μια ολονύχτια συναυλία στην μνήμη του δολοφονημένου ηγέτη.

1994: Η μητέρα του Αμερικανού τραγουδιστή και μέλος των Nirvana, Kurt Cobain αναφέρει την εξαφάνιση του γιου της στην αστυνομία. Στις 30 Μαρτίου είχε εισαχθεί στο Exodus Recovery Center του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια για αποτοξίνωση από όπου και έφυγε χωρίς την άδεια των γιατρών. Τις επόμενες ημέρες θα εμφανιστεί σε αρκετές περιοχές του Σιάτλ της Ουάσινγκτον. Η γυναίκα του μισθώνει τον ντετέκτιβ Tom Grant για να τον βρει…



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου