Translate this page

Σαν σημερα | 5 Απριλιου


1928: Ο Αμερικανός τραγουδιστής Tony Williams (Anthony Williams 1928-1992) γεννήθηκε στο Ελίζαμπεθ του Νιου Τζέρσεϊ. Είναι δημοφιλής από την συμμετοχή του στο Αμερικάνικο R&B, soul και rock’n'roll συγκρότημα The Platters από το 1950 έως το 1961 που αντικαταστάθηκε από τον Sonny Turner. Μαζί τους γνώρισε μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίες ’50 και ’60 με τραγούδια όπως τα “Only You (And You Alone)“,  “The Great Pretender“, “You’ll Never Never Know” καθώς και ένα από τα πιο δημοφιλή με την φωνή του “Smoke Gets in Your Eyes” το οποίο ανέβηκε στην πρώτη θέση των Βρετανικών και Αμερικάνικων single charts το 1959. Το όνομα του γράφτηκε μαζί με των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος στο Rock and Roll Hall of Fame το 1990.

1934: Ο Αμερικανος jazz σαξοφωνιστας Stanley Turrentine (Stanley William Turrentine 1934-2000) γεννηθηκε στο Πιτσμπεργκ της Πενσυλβανια. Εκανε καριερα συμμετεχοντας σε blues και rhythm 'n' blues μπαντες τις δεκαετιες 50' kai 60'. Τη δεκαετια του 70' εκανε στροφη στη jazz fusion και συνεργαστηκε με καλλιτεχνες οπως Milt Jackson, Bob James, Richard Tee, Idris Muhammad, Ron Garte κ.α.

1950: Η τραγουδιστρια των ABBA, Agnetha Falstkog (Agnetha Ase Falstkog) γεννηθηκε στο Jonkoping της Σουηδιας. Το 1968 κυκλοφορησε το πρωτο της σολο αλμπουμ με τιτλο "Agnetha Falstkog", το οποιο εφτασε στην κορυφη των Σουηδικων Chart. Λιγο αργοτερα το 1971 ενσωματωθηκε στους ΑΒΒΑ οπου και παρεμεινε μεχρι την διαλυση τους το 1983. Μαζι μ ετο συγκροτημα εχει πουλησει πανω απο τριακοσια εβδομηντα εκατομμυρια δισκους.

1963: Οι The Beatles κερδιζουν το πρωτο τους βραβειο... εναν "ασημενιο δισκο" απο την ΕΜΙ Records, για τις διακοσιες πενηντα χιλιαδες πωλησεις του αλμπουμ "Please Please Me" το οποιο κυκλοφορησε στις 22 Μαρτιου του 1963.

1994: Ο Αμερικανος τραγουδιστης, τραγουδοποιος και μουσικος Kurt Cobain (Kurt Donald Cobain 1967-1994) αυτοκτονει στο σπιτι του στο Σιατλ της Ουασινγκτον σε ηλικια 27 ετων. Το πτωμα του βρεθηκε στις 8 Απριλιου. Αρχισε να μαθαινει κιθαρα στα δεκατεσσερα του χρονια. Στο γυμνασιο γνωρισε τον Kris Novoselic (μπασο) και δημιουργησαν τους Nirvana το 1987. Το 1990 ενσωματωθηκε και ο ντραμερ Dave Grohl. Γνωρισαν επιτυχια με το δευτερο στουντιο αλμπουμ τους με τιτλο "Nevermind" (1991). Ο Cobain θεωρειται ο κυριως εκφραστης της "Generation X" και ενας απο τους σημαντικοτερους δημιουργους της γενιας του. Οι πωλησεις των τριων αλμπουμ του συγκροτηματος μεχρι σημερα ξεπερνουν τα πενηντα εκατομμυρια αντιτυπα. Στη συντομη καριερα τους κερδισαν ενα American Music Award, ενα Brit Award, ενα Grammy Award και πεντε MTV Video Awards.

2002: Ο Αμερικανος μουσικος και τραγουδιστης του alternative/metal/grunge συγκροτηματος Alice in Chains, Layne Staley (Layne Thomas Staley 1967-2002) απεβιωσε σε ηλικια 34 ετων στο Σιατλ της Ουασινγκτον απο υπερβολικη δοση ναρκωτικων. Το πτωμα του βρεθηκε πολλες μερες αργοτερα. Οι Alice in Chains ηταν ενα απο τα συγκροτηματα που μαζι με τους Nirvana, Soundgarden και Perl Jam αποτελεσαν την ραχοκοκαλια της grunge μουσικης του Σιατλ στις αρχες της δεκαετιας του '90.

2003: Απο τη συναυλια που δινει στην Μελβουρνη της Αυστραλιας ο Carlos Santana επιτιθεται στους George Bush και Saddam Hussein λεγοντας: "Ειμαστε οι αρχιτεκτονες του κοσμου που ζουμε και η ατζεντα μας ειναι διαφορετικη απο αυτη των Bush και Hussein. Η αξιοπρεπεια, η ενοτητα, η σωτηρια και η καλαισθησια ειναι τα οπλα μας".



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου