Translate this page

Σαν σημερα | 8 Απριλιου


1920: Η Αμερικανιδα τραγουδιστρια, πιανιστρια και συνθετης της jazz Carmen McRae (Carmen Mercedes McRae 1920-1994) γεννηθηκε στη Νεα Υορκη. Θεωρειται μια απο τις σημαντικοτερες jazz τραγουδιστριες του 20ου αιωνα. Ερμηνευτικα επηρεαστηκε σε μαγαλο βαθμο απο την Bille Holiday αλλα γρηγορα ανεπτυξε δικο της στυλ. Απο το 1971 εως το 1990 κερδισε επτα υποψηφιοτητες για βραβειο Grammy αλλα δυστυχως δεν καταφερε να κερδισει. Το 1984 το ονομα της γραφτηκε στο Big Band and Jazz Hall of Fame. Συνεργαστηκε με σημαντικους καλλιτεχνες του ειδους οπως Dizzy gilespie, Count Basie, Billie Holiday, Sammy Davis Jr., Louis Armstrong, Duke Ellington κ.α. Δημοφιλη τραγουδια με τη φωνη της: "Body & Soul", "Trouble Is A Man", "I'm Glad There is You", "No More Blues" κ.α.

1938: Ο μεγαλος Αμερικανος jazz μουσικος Joe Oliver (Joseph Nathan Oliver 1885-1938) γνωστος και ως King Oliver, απεβιωσε σε ηλικια 52 ετων στην Σαβαννα της Τζορτζια. Υπηρξε μεντορας και δασκαλος του Louis Armstrong. Επαιξε μεγαλο ρολο στην διαμορφωση του jazz ηχου της σχολης της Νεας Ορλεανης. Ο King Oliver επεσε σε καταθλιψη οταν εχασε τις οικονομιεςμιας ζωης απο τραπεζα που χρεωκοπησε. Πεθανε φτωχος σε συγκροτημα ενοικιαζομενων δωματιων. Θαφτηκε στο νεκτοταφειο Woodlawn ατο Μπρονξ της Νεας Υορκης για να βρισκεται κοντα στους μεγαλους της jazz οπως Coleman Hawkins, Lionel Hampton, W.C. Handy, Max Roach και Miles Davis.

1944: Στην πρωτη θεση του Bilboard βρισκονται οι Jimmy Dorsey Orchestra και το τραγουδι "Besame Mucho". To ισπανοφωνο τραγουδι εγραψε το 1940 ο τραγουδοποιος Consuelo Velasquez.

1947: Ο Βρετανος κιθαριστας, τραγουδοποιος και παραγωγος Steve Howe (Stephen James Howe) γεννηθηκε στο Χολογουει του βορειου Λονδινου. Εγινε ιδιαιτερα δημοφιλης οταν το 1970 αντικατεστησε τον Peter Banks στο συγκροτημα Yes. Συνεργαστηκε επισης με τους The Syndicats, Bodast, Tomorrow, Asia κ.α.

1962: Ο Αμερικανος μουσικος, τραγουδοποιος και κιθαριστας Izzy Stadlin (Jeffrey Dean Isbell) γεννηθηκε στο Λαφαγιετ της Ιντιανα. Ειναι δημοφιλης για την συμμετοχη του στο συγκροτημα Guns N' Roses απο το 1985 εως το 1991. Μετα την αποχωρηση του απο το γκρουπ ακολουθησε σολο καριερα και επεστρεψε και παλι για την περιοδεια του 2006.

1963: Ο Βρετανος μουσικος, τραγουδιστης, τραγουδοποιος, συγγραφεας, φωτογραφος, ηθοποιος και παραγωγος Julian Lennon (John Charles Julian Lennon) γεννηθηκε στο Λιβερπουλ της Αγγλιας. Ειναι ο γιος των Synthia και John Lennon και το πρωτο παιδι που γεννηθηκε στην "οικογενεια" των The Beatles. Τη δεκαετια του '80 δυο απο τα τραγουδια του, τα "Valotte" και "Too Late For Goodbyes" ανεβηκαν στο top 5 του Bilboard Hot 100.

1975: Οι Aerosmith κυκλοφορούν το τρίτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο “Toys in the Attic“. Είναι το δεύτερο πιο εμπορικό άλμπουμ του συγκροτήματος, οι πωλήσεις του μόνο στην Αμερική ξεπερνούν τα οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα. Γνωστές επιτυχίες του άλμπουμ: “Toys in the Attic“, “Walk This Way“, “Sweet Emotion” κ.α. Το τραγούδι “Toys in the Attic” είναι στην λίστα του Rock and Roll Hall of Fame με τα πεντακόσια τραγούδια που διαμόρφωσαν τη rock ‘n’ roll μουσική.

1977: Κυκλοφορει στη Μεγαλη Βρετανια το πρωτο στουντιο αλμπουμ του Βρετανικου punk-rock συγκροτηματος The Clash. Στην Αμερικη θα κυκλοφορησει πολυ αργοτερα, στις 26 Ιουλιου του 1979, αναθεωρημενη εκδοση η οπιοια θα περιεχει προσθετα αρκετα τραγουδια που θα κυκλογορησουν μετα το '77. Το αλμπουνμ ηχογραφηθηκε σε τρια Σαββατοκυριακα το Φεβρουαριο του '77 σε στουντιο της CBS Records στο Λονδινο. Το "The Clash" θεωρειται ενα απο τα σημαντικοτερα punk-rock αλμπουμ ολων των εποχων.
Δημοφιλη τραγουδια του αλμπουμ: "Janie Jones", Remoote Control", "White Riot" κ.α.

2008: Κυκλοφορει στην Αμερικη το δεκατο τεταρτο στουντιο αλμπουμ των Nick Cave and the Bad Seeds. με τιτλο "Dig Lazarus, Dig!!!". Ειναι το τελευταιο αλμπουμ για τον πολυταλαντο μουσικο και χρονια συνεργατη, Michael John Harvey, ο οποιος αποχωρησε λιγο αργοτερα απο το γκρουπ, Ειναι ενα ακομα σπουδαιο αλμπουμ απο τον Nick Cave και την παρεα του. Δημοφιλη τραγουδια του αλμπουμ: "Dig, Lazarus, Dig!!!", "Moonland", "Jesus of the Moon", "More News From Nowhere" κ.α.

2010: Ο Βρετανος μουσικος, τραγουδιστης, τραγουδοποιος και μανατζερ malcolm Mc Laren (Malcolm Robert Andrew McLaren 1946-2010) απεβιωσε σε ηλικια 64 ετων σε κλινικη της Ελβετιας μετα απο χρονια μαχη με τον καρκινο. Ο McLaren υπηρξε μανατζερ των Sex Pistols απο το 1975 εως το 1977 καθως και των New York Dolls.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου