Translate this page

Σαν σημερα | 9 Απριλιου


1932: Ο Αμερικανος πρωτοπορος rockabilly τραγουδιστης Carl Perkins (Carl Lee Perkins 1932-1998) γνωστος και ως "The King of Rockabilly" γεννηθηκε στο Τιπτονβιλ του Τενεσι. Γνωρισε επιτυχια οταν τη 1η Ιανουαριου του 1956 κυκλοφορησε το τραγουδι "Blue Suede Shoes". To 1987 για την προσφορα του στη μουσικη, το ονομα του γραφτηκε στο Rock and Roll Hall os Fame. Τραγουδια του ερμηνευσαν οι Elvis Presley, The Beatles, Johnny Cash, Jimi Hendrix κ.α.

1966: Ο Percy Sledge κυκλοφορει το τραγουδι "When A Man Loves A Woman". Ηχογραφηθηκε το Φεβρουαριο στο norada Sound Studio στο Σεφιλντ της Αλαμπαμα. Σκαρφαλωσε στη πρωτη θεση των Bilboard Hot 100 και R&B singles charts. Την ιδια χρονια το τραγουδι "Monday Monday" των The Mamas & The Papas εμφανιζεται στο Billboard Hot 100. Στις 7 Μαιου θα βρεθει στο Νο1. Θα ειναι το μοναδικο τραγουδι του συγκροτηματος που θα φτασει στη κορυφη του Bilboard.

1977: Οι Σουηδοι ABBA βρισκονται στη κορυφη του Billboard 100 με το τραγουδι "Dancing Quenn". Το single κυκλοφορησε τον Αυγουστο του 1976 στην Ευρωπη και το Νοεμβριο στην Αμερικη. Το τραγουδι ειναι μερος του τεταρτου στουντιο αλμπουμ του συγκροτηματος με τιτλο "Arrival", το οποιο κυκλοφορησε στην Σουηδια στις 11 Οκτωβριου του 1976 και στην Αμερικη τον Ιανουαριο του 1977. Μερικα απο τα πιο δημοφιλη τραγουδια των ΑΒΒΑ ειναι μερος αυτου του αλμπουμ, οπως τα "Dancing Queen", "Money, Money, Money" και "Knowing Me, Knowing You". Ειναι το αλμπουμ που τους ανοιξε το δρομο για παγκοσμια επιτυχια. Ηταν το Νο1 αλμπουμ σε πωλησεις στη Μεγαλη Βρετανια το 1977 και την ιδια χρονια εγινε πλατινενιο στην Αμερικη. Εχει τραγουδηθει απο καλλιτεχνες οπως οι Alanis Morissette, Kylie Minogue, Sex Pistols, Donna Summer, U2 κ.α.

1979: Στη 51η τελετη απονομης των βραβειων Οσκαρ, ο Giorgio Moroder φευγει με το χρυσο αγαλματιδιο για την μουσικη στη ταινια "Midnight Express".

1984: Στη 56η τελετη απονομης των βραβειων Οσκαρ που πραγματοποιειται στο Dorothy Chandler Pavilion του Λος Αντζελες της Καλιφορνια, οι Giorgio Moroder, Keith Forsey και Irene Cara κερδιζουν το βραβειο "Best Music (Original Song)" για το τραγουδι "Flashdance... What A Feeling".

1984: Οι R.E.M. κυκλοφορούν το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο “Reckoning“. Θα φτάσει μέχρι την 27η θέση του Billboard 200 και στην 91η θέση των Βρετανικών Albums Chart. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “So. Central Rain (I’m Sorry)“, “(Don’t Go Back To) Rockville” κ.α.

1990: Ο Billy Idol κυκλοφορει το single "Cradle of Love". Ειναι μερος του τεταρτου στουντιο αλμπουμ του τραγουδιστη με τιτλο "Charmen Life", Εγινε η μεγαλυτερη του επιτυχια στην Αμερικη, φτανοντας μεχρι την δευτερη θεση του Bilboard Hot 100.

1997: Η δισκογραφική εταιρεία A&M Records με δελτίο τύπου στα ΜΜΕ ανακοινώνει την διάλυση του alternative rock/grunge συγκροτήματος Soundgarden. Είχαν δημιουργηθεί το 1984 και αργότερα, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, μαζί με τους Nirvana και Pearl Jam, αποτέλεσαν μέρος του μουσικού ρεύματος της grunge. Το συγκρότημα θα επανενωθεί τον Ιανουάριο του 2010.




Σχόλια

  1. Καλη Ανάσταση. Καλο Πάσχα. Σήμερα είναι 7 Απριλίου και όχι 9...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστος Ανεστη και καλο Πασχα... λογω τριημερου εχουν ανεβει τα post για τρεις μερες... δες πιο κατω...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου