Translate this page

Σαν σημερα | 2 Μαϊου


1938: Η Ella Fitzgerald ηχογραφει με τους Chicken Webb Band το τραγουδι “A-Tisket, A-Tasket”. Είναι μια δημιουργια του Al Feldman και της Ella, το οποιο κερδισε μια θεση στο Grammy Hall Of Fame…

1946: Γεννηθηκε στη Νεα Υορκη η Αμερικανιδα τραγουδιστρια και τραγουδοποιος Lesley Gore (Lesley Sue Goldstein). Έγινε δημοφιλης το 1963 με το τραγουδι “It’s my party”, και συνεργαστηκε στενα με τον αγνωστο τοτε Quincy Jones.

1950: O Αμερικανος τραγουδιστης-τραγουδοποιος των Foreigner, Lou Gramm (Louis Andrew Gramamtico), γεννηθηκε στο Ροτσεστερ της Νεας Υορκης. Υπηρξε μελος του συγκροτηματος στα 70ς και 80ς και γνωρισαν επιτυχια με τα τραγουδια Cold As Ice, Hot Blooded, Urgent, Waiting For A Girl Like You, I Want To Know What Love Is κ.α.

1957: Ο Elvis Presley ηχογραφει το Jailhouse Rock, που θα κυκλοφορησει το Σεπτεμβριο της ιδιας χρονιας και θα παραμεινει στην πρωτη θεση του Billboard για 7 εβδομαδες.

1962: Ο Brian Jones βαζει μια αγγελια στην τοπικη Βρετανικη εφημεριδα Jazz News προσκαλωντας μουσικους να περασουν από ακροαση στην παμπ Bricklayers Arms, για το σχηματισμο νεου συγκροτηματος. Ο πρωτος που απαντησε ηταν ο πιανιστας Ian Stewart, στη συνεχεια εμφανιστηκε ο Mick Jagger με τον παιδικο του φιλο Keith Richards…. και καπως ετσι ξεκινησαν οι Rolling Stones

1965: Παρολο που μετα την προηγουμενη εμφανιση των Rolling Stones στο The Ed Sullivan Show, που το συγκροτημα ειχε εμφανιστει με ναζιστικες στολες μπροστα στις καμερες θελοντας να εκφρασει τη δυσαρεσκεια του για τη λογοκρισια της εκπομπης, και ο παρουσιαστης ειχε ορκιστει πως δε θα τους ξαναδεχτει στην εκπομπη του, τους υποδεχεται για δευτερη φορα.

1969: Στο Manchester College of Commerce, οι Pink Floyd ηχογραφουν ζωντανα μερος του επερχομενου τους αλμπουμ Ummagumma, που θα κυκλοφορησει στις 25 Οκτωβριου.

1977: O Eric Clapton ηχογραφει μια από τις μεγαλες του επιτυχιες, το Wonderful Tonight, που το εγραψε για την τοτε γυναικα του Patti Boyd (την οποια ερωτευτηκε όταν ηταν γυναικα του Beatle-George Harrison και της ειχε ηδη γραψει από τοτε το Layla).

1980: Οι Joy Division δινουν στο πανεπιστημιο του Μπερμινχαμ την τελευταια τους συναυλια με τον Ian Curtis, ο οποιος θα αυτοκτονησει δυο εβδομαδες αργοτερα.

1983: Οι Spandau Ballet βρισκονται στην πρωτη θεση των βρετανικων single charts με το τραγουδι True, το οποιο είναι και η μεγαλυτερη τους επιτυχια.

1987: Το τραγουδι (I Just Died) In Your Arms και οι Cutting Crew βρισκονται την πρωτη θεση του Billboard 100, οπου και θα παραμεινουν για δυο εβδομαδες.

1991: Το βιντεο του τραγουδιου των R.E.M. “Losing My Religion” αποκλειστηκε από την Ιρλανδικη τηλεοραση, επειδη θεωρηθηκε προσβλητικο για τη χριστιανικη πιστη.

ΟΙ Nirvana αρχιζουν τις ηχογραφησεις για το αλμπουμ Nevermind

1992: Οι Cure βρισκονται στη κορυφη των βρετανικων Albums Chart με το Wish, το 9ο στουντιο αλμπουμ τους, που περιειχε τη μεγαλη επιτυχια, Friday I’m In Love

2003: Οι Kings Of Leon πραγματοποιουν για πρωτη φορα συναυλια στο Μπλακπουλ της Μεγαλης Βρετανιας.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου