Translate this page

Σαν σημερα | 28 Μαϊου


1910: Ο Αμερικανος blues κιθαριστας T-Bone Walker (Aaron Thibeaux Walker 1910-1975) γεννηθηκε στο Λιντεν του Τεξας. Θεωρειται ενας απο τους πρωτοπορους κιθαριστες της modern blues. Υπηρξε μεγαλη επιρροη για τους Chuck Βerry. B.B. King, Jimi Hendrix κ.α. Το ονομα του γραφτηκε στο Blues Hall of Fame το 1980 και στο Rock and Roll Hall of Fame το 1987.

1917: Ο Αμερικανος δεξιοτεχνης μουσικος του βιολιου Papa John Creach (John Henry Creach 1917-1994) γεννηθηκε στο Μπιβερ Φολς της Πενσυλβανια. Ειχε παιξει με συγκροτηματα οπως Jefferson Airplane (1970-1975), Hot Tuna, Jefferson Starship, Jefferson Starship - The Next Generation, San Fransisco All-Stars (1979-1984), The Dinosaurs (1982-1989) κ.α. Εμφανιζοταν συχνα σαν guest σε συναυλιες των Grateful Dead.

1944: Η Αμερικανιδα R&B/soul τραγουδιστρια Gladys Night (Gladys Maria Knight) γεννηθηκε στην Ατλαντα της Τζορτζια. ΕΙναι γνωστη και ως "the Empress of Soul". Ξεκινησε την καριερα της σε ηλικια οκτω ετων, σαν βασικη τραγουδιστρια των The Pips. Γνωρισαν επιτυχια τις δεκαετιες '60 και '70 με τραγουδια οπως τα "Letter Foul of Tears", "I Heard it Through the Grapevine", "If I Were Your Woman","Neither One of Us (Wants to Be the First to Say Goodbye)" με το οποιο κερδισαν βραβειο Grammy. Η μεγαλυτερη στιγμη της καριερας ρους ισως ειναι η Νο1 επιτυχια "Midnight Train to Georgia" το 1973. Απο το 1987 ακολουθει σολο καριερα εχοντας κερδισει δυο βραβεια Grammy, τα "Best Pop Performance By A Duo Or Group With Vocal" (1986) για το τραγουδι "That's What Friends Are For" (μαζι με τους Dionne Warwick, Elton John, Stevie Wonder) και "Best R&B Album" (1995) για το "Just For You". Το 1996 το ονομα της γραφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1945: Ο Αμερικανος τραγουδιστης, τραγουδοποιος και κιθαριστας John Fogerty (John Cameron Fogerty) γεννηθηκε στο Μπερκλευ της Καλιφορνια. Ειναι δημοφιλης για την συμμετοχη του στο rock συγκροτημα Creedence Clearwater Revival.
Ενσωματωθηκε στο συγκροτημα το 1967 και δυο χρονια αργοτερα, με την κυκλοφορια του πρωτου τους αλμπουμ γνωρισαν επιτυχια με τραγουδια οπως τα "Suzie Q", "I Put a Spell on You" (Screamin' Jay Hawkins). Αργοτερα ακολουθησαν και αλλες επιτυχιες οπως τα "Bad Moon Rising", "Proud Mary", "Have you Ever Seen the Rain?" κ.α. Απο το 1973 ακολουθησε σολο καριερα, με τραγουδια οπως το "Rockin' All Over the World" το οποιο αργοτερα διασκευασαν και οι Status Quo. Το ονομα του γραφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame με αυτο των CCR το 1993. Το αλμπουμ του "Revival" που κυκλοφορησε το 2007, ηταν υποψηφιο για το βραβειο Grammy "Best Rock Album" αλλα εχασε απο τους Foo Fighters.

1966: Στην κορυφη του Billboard βρισκεται ο Percy Sledge και το τραγουδι When A Man Loves A Woman. Ηχογραφηθηκε στο Norala Sound Studio στο Σεφιλντ της Αλαμπαμα στις 17 Φεβρουαριου του 1966 και κυκλοφορησε στις 16 Απριλιου.

1968: H Αυστραλη ποπ τραγουδιστρια Kylie Minogue γεννηθηκε στη Μελβουρνη της Αυστραλιας.Ξεκίνησε την καριερα της σε πολύ μικρη ηλικια ως ηθοποιος και εγινε δημοφιλης από την τηλεοπτικη σειρα Neighbours. Το 1987 γνωρισε επιτυχια με το τραγουδι Locomotion. Εχει κυκλοφορησει εντεκα αλμπουμ με πωλησεις που ξεπερνουν τα 68.000.000 αντιτυπα. Δημοφιλη τραγουδια της τα I Should Be So Lucky, Tears On My Pillow, Confide In Me κ.α.

1969: Ο Mick Jagger και η Marianne Faithful συλλαμβανονται στο σπιτι τους στο Λονδινο και κατηγορουνται για κατοχη ναρκωτικων. Λιγο αργοτερα θα αφεθουν ελευθεροι με εγγυηση υψους 50 λιρων.

1983: Στην πρωτη θεση του Billboard Hot 100 βρισκεται η Irene Cara με το τραgουδι “Flashdance… What A Feeling”. Τη μουσικη εγραψε ο Giorgio Moroder, και ειναι μερος του soundtrack της ταινιας Flashdance.

1998: Στην τελετη απονομης των Ivor Novello Awards που πραγματοποειται στο ξενοδοχειο Grosvenor House του Λονδινου, το τραγουδι “Candle In The Wind ‘97” χαριζει στους δημιουργους του, Elton John και Bernie Taupin, δυο βραβεια: Ιnternatiomal Hit Of The Year και Best Selling British Single. Το τραγουδι γραφτηκε το 1973 και η πρωτη εκτελεση ηταν αφιερωμενη στη Mairylin Monroe. To 1997 o Elton John κυκλοφορησε μια επανακτελεση του τραγουδιου αυτή τη φορα στη μνημη της προσφατα χαμενης φιλης του Diana, Πριγκηπισσα της Ουαλιας. Κατά την παραλαβη των βραβειων, ο Elton John ειπε πως για εκεινον ηταν μια γλυκοπικρη νικη.

2006: Στην πρωτη θεση των Βρετανικων Album Charts βρισκονται για τριτη και τελευταια εβδομαδα οι Red Hot Chili Peppers με το αλμπουμ Stadium Αrcadium, το ενατο στουντιο αλμπουμ του συγκροτηματος. Μονο την πρωτη εβδομαδα κυκλοφοριας του πουλησε στην Αμερικη 450.000 αντιτυπα. Δημοφιλη τραγουδια του αλμπουμ Dani California, Snow, Desecration Smile, Tell Me Baby κ.α.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου