Translate this page

Σαν σημερα | 18 Ιουνιου



1942: Ο Βρετανός μουσικός, συνθέτης, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ένα από τα τέσσερα σκαθάρια, ο Paul McCartney (Sir James Paul McCartney) γεννήθηκε στο Λίβερπουλ της Αγγλίας. Η καριέρα του άρχισε όταν τον Ιούλιο του 1957 ενσωματώθηκε στο συγκρότημα The Quarrymen, όπου ένα από τα μέλη ήταν ο John Lennon. Γνώρισε τεράστια επιτυχία με τους The Beatles την δεκαετία του '60, γράφοντας μερικά από τα πιο δημοφιλή τραγούδια τους, αν και συχνά δίπλα στο όνομα του γράφονταν και αυτό του Lennon. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος το 1970, συνεργάστηκε με την γυναίκα του Linda McCartney και σχημάτισε τους Wings. Συνεργάστηκε επίσης με καλλιτέχνες όπως οι Stevie Wonder, Michael Jackson, Eric Stewart, Elvis Costello κ.α. Το όνομα του έχει γραφτεί στο βιβλίο The Guinness Book Of Records ως ο πιο πετυχημένος καλλιτέχνης της σύγχρονης μουσικής με πωλήσεις που ξεπερνούν τα εκατό εκατομμύρια αντίτυπα και πάνω από εξήντα χρυσούς δίσκους. Σαν σόλο καλλιτέχνης έχει κερδίσει ένα βραβείο Όσκαρ ("Let It Be" - The Beatles), τρία βραβεία Grammy και το 1990 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1988.

1960: Ο Αμερικανός μουσικός West Arkeen (Aaron West Arkeen 1960-1997) γεννήθηκε στο Neuilly-sur-Seine της Γαλλίας. Μεγάλωσε στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Υπήρξε κιθαρίστας και μέλος της δημιουργικής ομάδας, των Guns N' Roses, συνυπογράφοντας τραγούδια όπως τα "It's So Easy", "Bad Obsession", "The Garden" κ.α.

1961: Η Βρετανίδα pop τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Alison Moyet (Genevieve Alison Jane Moyet) γεννήθηκε στο Billericay της Αγγλίας. Είναι γνωστή για την συμμετοχή της στο synthpop συγκρότημα Yazoo, το οποίο δημιούργησαν το 1981 με το πρώην μέλος των Depeche Mode, Vince Clarke. Γνωστές επιτυχίες του συγκροτήματος: "Don't Go", "Only You", Nobody's Diary" κ.α. Διαλύθηκαν το 1983 λίγο μετά τη κυκλοφορία του δεύτερου στούντιο άλμπουμ τους, "You and Me Both" και έπειτα ακολούθησε σόλο καριέρα. Το 2008 οι Yazzo ανακοίνωσαν την επανένωσή τους, κυκλοφόρησαν το box set "In Your Room" και πραγματοποίησαν περιοδεία.

1967: Είναι η τρίτη και τελευταία ημέρα του Monterey Pop Festival στην Καλιφόρνια και η πρώτη εμφάνιση των The Jimi Hendrix Experience στις ΗΠΑ. Στο τέλος της εμφάνισής τους, με μια διαφορετική εκτέλεση του τραγουδιού "Wild Thing", ο Jimi Hendrix έβαλε φωτιά και έπειτα έσπασε την κιθάρα του. Εμφανίστηκαν επίσης οι Big Brother & the Holding Company, Buffalo Springfield, The Who, The Grateful Dead, Scott McKenzie και οι The Mamas & the Papas.

1977: Ο τραγουδιστής των Sex Pistols, Johnny Rotten (John Lydon) δέχεται επίθεση από συμμορία και μαχαιρώνεται στο αριστερό χέρι και στο πόδι. Είναι λίγο μετά την κυκλοφορία του single "God Save The Queen", το οποίο παρόλο που ήταν επιτυχία προκάλεσε αντιδράσεις στην τότε πουριτανική Βρετανική κοινωνία. Από τότε ο Rotten δυσκολεύεται να κλείσει τα δάχτυλα του σε γροθιά.

1984: Σε συναυλία των Judas Priest στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης, η κατάσταση βγαίνει ελέγχου όταν το κοινό τρελαίνεται και αρχίζει να ξηλώνει τα καθίσματα και να τα πετάει στην σκηνή... Το συγκρότημα θα πληρώσει για τις ζημιές αλλά θα του απαγορευτεί να ξαναεμφανιστεί στο MSG.

2004: Σε μια συναυλία του David Bowie στο Όσλο της Νορβηγίας, ένας από τους επτά χιλιάδες πεντακόσιους παρευρισκόμενους εκτόξευσε ένα γλειφιτζούρι το οποίο τον χτύπησε στο αριστερό μάτι. Όπως είναι γνωστό, το αριστερό μάτι του Bowie είναι γυάλινο. "Είσαστε τυχεροί που δεν χτυπήσατε το καλό μάτι..." είπε αστειευόμενος στο κοινό. Μετά από αυτό το ατύχημα, οι γιατροί τον συμβούλεψαν να ακυρώσει το υπόλοιπο των συναυλιών του.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου