Translate this page

Σαν σημερα | 7 Ιουνιου


1917: Ο Αμερικανος τραγουδιστης και ηθοποιος Dean Martin (Dino Pual Crocetti 1917-1995) γεννηθηκε στο Steubenville του Οχαιο. Ειναι γνωστος και ως "the King Of Cool". Ηταν μελος του περιφημου γκρουπ Rat Pack παρεα με τους Frank Sinatra, Sammy Davis Jr, Peter Lawford και Joey Bishop. Τραγουδησε επιτυχιες οπως τα "Memories Are made of This", "That's Amore", "Mambo Italiano", "Sway", "Volare", "Ain't That a Kick in the Head?" κ.α. Η τελευταια μεγαλη του επιτυχια το τραγουδι "Everybody Loves Somebody Sometime" το 1964.

1940: Ο Βρετανος τραγουδιστης και τραγουδοποιος Tom Jones (Thomas Jones Woodward) γεννηθηκε στο Treforest της Ουαλιας. Απο το ξεκινημα της καριερας του στα μεσα της δεκαετιας του '60, εχει τραγουδησει πολλα στυλ, οπως rock, R&B, country, dance και techno. Τραγουδια του συμπεριληφθηκαν στα soundtrack ταινιων οπως "What's New Pussycat?" (1965), στην ταινια Jampes Bond "Thunderball" (1965), "Paradise, Hawaiian Style" (1965) κ.α. Δημοφιλη τραγουδια του: "It's N ot Unusual", "What's New Pussycat", "I'll Never Fall In Love Again", "Delilah", "She's a Lady","Sex Bomb" ( με τον Mousse T), "Mama Told Me Not to Come" (με τους Stereophonics) κ.α. Το Μαρτιο του 1966 στην ογδοη τελετη απονομης των Grammy Awards κερδισε το βραβειο "Best New Artist". Εως και σημερα οι πωλησεις των αλμπουμ του ξεπερνουν τα εκατο εκατομμυρια αντιτυπα. Το 2003 ο Jones, ο οποιος ειχε ηδη τιμηθει το 1999 με τον τιτλο Officer of the Order of the British Empire χριστηκε Ιπποτης απο την Βασιλισσα της Αγγλιας, Elizabeth II.

1958: Ο Αμερικανος τραγουδιστης, τραγουδοποιος, μουσικος και ηθοποιος Prince (Prince Rogers Nelson) γεννηθηκε στην Μινεαπολις της Μινεσοτα. Ειναι ενας απο τους πιο πετυχημενους καλλιτεχνες των τελευταιων σαραντα χρονων, εχοντας κερδισει επτα βραβεια Grammy, μια Χρυση Σφαιρα και ενα βραβειο Οσκαρ. Το ονομα του γραφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το μαρτιο του 1994. Δημοφιλη τραγουδια του: "Purple Rain", "When Doves Cry", "Kiss", "Sign o' the Times", "Cream", "Nothing Compares 2 U".

1963: Ο Αμερικανος τραγουδιστης, τραγουδοποιος και κιθαριστας των Violent Femmes, Gordon Gano (Gordon James Gayneau) γεννηθηκε στο Μιλγουοκι του Ουισκονσιν. Μαζι με τους Brian Ritchie και Victor DeLorentzo δημιουργησαν το συγκροτημα το 1980 και γνωρισαν επιτυχια με την κυκλοφορια του πρωτου τους αλμπουμ, με τραγουδια οπως τα "Blister in the Sun", "Kiss Off", και "Add It Up". Διαλυθηκαν το 1987 για ν αξανασχηματιστουν το 2007 για ενα συντομο διαστημα. Μετα απο αυτο ο Gano σχηματισε καινουρια μπαντα με τα πρωην μελη των Bogmen, Billy και Brendan Ryan, με την ονομασια Gordon Gano & The Ryans.

1963: Οι The Rolling Stones κυκλοφορουν το πρωτο τους single με τιτλο "Come On". Θα φτασει μεχρι την εικοστη πρωτη θεση των Βρετανικων Singles Chart. Πρωτοηχογραφηθηκε απο τον Chuck Berry τον Οκτωβριο του 1961.

1969: Το supergroup Blind Faith πραγματοποιει την πρωτη του συναυλια στο Hyde Park του Λονδινου. Το συγκροτημα αποτελειται απο τους Eric Clapton, Ginger Baker, Steve Winwood και Ric Grech. Θα κυκλοφορησουν ενα και μοναδικο αλμπουμ τον Αυγουστο με τιτλο "Blind Faith" και θα διαλυθουν λιγο αργοτερα.

1970: Οι Βρετανοι The Who δινουν παρασταση στο Metropolitan Opera House της Νεας Υορκης, παρουσιαζοντας το αλμπουμ/rock-οπερα "Tommy". Ειναι το τεταρτο αλμπουμ του συγκροτηματος και κυκλοφορησε στις 23 Μαϊου του 1969. Ειναι το πρωτο μουσικο εργο που κερδισε τον χαρακτηρισμο "Rock Opera" και το 1998 κερδισε το ειδικο βραβειο Grammy Hall of Fame, το οποιο δινεται σε ηχογραφηματα που εχουν συμπληρωσει εικοσιπεντε χρονια ζωης με σημαντικη προσφορα στην εξελιξη της μουσικης.

1972: Το μιουζικαλ Grease κανει πρεμιερα στο Broadhurst Theatre του Broadway. Αναμεσα στους ηθοποιους της παραστασης ειναι και ο δεκαεπταχρονος John Travolta στο ρολο του Doody.

1988: Ο Bob Dylan δινει συναυλια στο Concord Pavillion της Καλιφορνια με τον Neil Young στην ηλεκτρικη κιθαρα. Ειναι η πρωτη συναυλια απο την περιοδεια του με τιτλο Interstate 88 Tour. Αργοτερα θα μετονομαστει σε The Neverending Tour... η οποια συνεχιζεται μεχρι και σημερα.

1998: Ο Αμερικανος μουσικος, τραγουδιστης, τραγουδοποιος και παραγωγος Wally Gold (Walter Gold 1928-1998) απεβιωσε σε ηλικια 70 ετων σε νοσοκομειο του Νιου Τζερσει. Δημοφιλη τραγουδια του: "It's Now or Never" το οποιο ερμηνευσε ο Elvis Presley και το "It's My Party" το οποιο εγινε επιτυχια απο την Lesley Gore το 1963 και μεταξυ αλλων ξανακυκλοφορησε το Νοεμβριο του 2010 απο τον Quincy Jones παρεα με την Amy Winehouse.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου