Translate this page

Σαν σημερα | 14 Ιουλιου


1912: Ο Αμερικανός folk τραγουδιστής και τραγουδοποιός Woody Guthrie (Woodrow Wilson Guthrie 1912-1967) γεννήθηκε στην πόλη Οκεμαχ της Οκλαχόμα. Υπήρξε ο θεμελιωτής του τραγουδιού διαμαρτυρίας και έγραψε εκατοντάδες τραγούδια πολιτικού και κοινωνικού ύφους. Στην κιθάρα του υπήρχε γραμμένο το μήνυμα "This Machine Kills Fascists". Υπήρξε μεγάλη επιρροή για καλλιτέχνες όπως οι Bob Dylan, Phil Ochs και Tom Paxton. Το 1997 το όνομα του γράφτηκε στο Oklahoma Music Hall of Fame. Ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια του είναι το "This Land Is Your Land".

1982: Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας "Pink Floyd The Wall" σε σκηνοθεσία του Alan Parker πραγματοποιείται στο Empire στη Λέστερ Σκουέρ του Λονδίνου. Παρευρίσκονται τα μέλη του συγκροτήματος Roger Waters, David Gilmour και Nick Mason, όχι όμως ο Richard Wright, τον οποίο είχε απολύσει πρόσφατα ο Waters. Στην πρεμιέρα εμφανίστηκαν επίσης και διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες όπως οι Bob Geldof, Gerald Scarfe, Pete Townshend, Sting, Roger Taylor, James Hunt, Andy Summers κ.α.

1989: Ο Alice Cooper κυκλοφορεί το single "Poison". Το τραγούδι είναι μέρος του στούντιο άλμπουμ του τραγουδιστή με τίτλο "Trash" και γράφτηκε από τον ίδιο σε συνεργασία με τους Desmond Child και John McCurry. Αργότερα θα φτάσει μέχρι την έβδομη θέση του Billboard και την δεύτερη στα Βρετανικά charts.

1992: Οι Megadeth κυκλοφορούν το πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Countdown to Extinction". Το άλμπουμ θα γίνει το πιο πετυχημένο εμπορικά του συγκροτήματος μέχρι και σήμερα με πωλήσεις που ξεπερνούν μόνο στις ΗΠΑ τα δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Αργότερα θα φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση του Billboard. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Symphony of Destruction", "Sweating Bullets", "Skin O' My Teeth" και "Foreclosure of a Dream". Είναι επίσης το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που δεν έχει στο εξώφυλλο την μασκότ τους, τον Vic Rattlehead.

2007: Σε ιντερνετική δημοπρασία που θα συνεχιστεί έως και τις 31 Ιουλίου, βγαίνουν ένα ζευγάρι γυαλιά του John Lennon. Τα γυαλιά αυτά φορούσε ο Lennon κατά την διάρκεια της περιοδείας των The Beatles στην Ιαπωνία το 1966. Λόγω της beatlemania, τα μέλη του συγκροτήματος δεν μπορούσαν να βγουν από το ξενοδοχείο τους και η μοναδική καθημερινή παρέα τους ήταν ο φωτογράφος Bob Whitaker και ο μεταφραστής Junishi Yore. Λίγο πριν φύγουν και για να ευχαριστήσει ο Lennon τον Yore, του χάρισε τα γυαλιά του και εκείνος ένα σετ παραδοσιακές Ιαπωνέζικες χάλκινες κούπες. Ο Yore μετά το θάνατο του Lennon το Δεκέμβριο του 1980, είχε βγάλει τους φακούς σαν ένδειξη θρήνους, κάτι το οποίο είναι μέρος της Ιαπωνικής παράδοσης. Οι προσφορές για το σκελετό των γυαλιών του Lennon αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου