Translate this page

Σαν σημερα | 21 Ιουλιου


1939: Ο Αμερικανός ατζέντης, τραγουδιστής, παραγωγός και τραγουδοποιός Kim Fowley γεννήθηκε στη Μανίλα των Φιλιππινών. Την δεκαετία του '70 εργάστηκε σαν μάνατζερ του γυναικείου συγκροτήματος The Runaways. Σαν τραγουδοποιός, συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Cat Stevens, Kiss, Alice Cooper κ.α. Το 2008 ο σκηνοθέτης Guy Ritchie συμπεριέλαβε το τραγούδι του "The Trip" στο soundtrack της ταινίας "RocknRolla".

1948: Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Cat Stevens (Steven Demetre Georgiou) γεννήθηκε στο Marylebone του Λονδίνου. Ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του '70 και έγινε δημοφιλής με τραγούδια όπως τα "The First Cut Is the Deepest", "Lady D'Arbanville", "Wild World", "Morning Has Broken" κ.α. Μετά από ένα παραλίγο πνιγμό το 1976 στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια άρχισε να μελετάει διάφορες θρησκείες και το 1978 ασπάστηκε τον Μουσουλμανισμό, άλλαξε το όνομα του σε Yusuf Islam. Το 2005 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1985: Στην πρώτη θέση του Billboard 200 βρίσκεται για ακόμη μία φορά, το άλμπουμ του Bruce Springsteen με τίτλο "Born in the U.S.A.". Κυκλοφόρησε στις 4 Ιουνίου του 1984 και ξεχώρισαν τα τραγούδια: "Dancing in the Dark", "Cover Me", "I'm on Fire", "Born in the U.S.A." κ.α. Ήταν το πρώτο άλμπουμ σε πωλήσεις στις ΗΠΑ για το 1985 και το πιο εμπορικό του τραγουδιστή.

1987: Κυκλοφορεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ των Guns N' Roses με τίτλο "Appetite For Destruction". Μέχρι σήμερα έχει γίνει δεκαοκτώ φορές πλατινένιο, με πωλήσεις παγκοσμίως που ξεπερνούν τα τριάντα οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα. Είναι το πιο εμπορικό για ντεμπούτο άλμπουμ όλων των εποχών. Ξεχώρισαν τα τραγούδια: "Welcome to the Jungle", "Paradise City", "Sweet Child o' Mine" κ.α. Το αρχικό εξώφυλλο του άλμπουμ "Appetite For Destruction" είναι βασισμένο στο ομότιτλο πίνακα του Robert Williams. Μετά την άρνηση πολλών δισκοπωλείων να βάλουν το άλμπουμ στα ράφια τους, το αρχικό εξώφυλλο βρέθηκε στο εσωτερικό κάλυμμα του βινυλίου και δημιουργήθηκε νέο εξώφυλλο, το οποίο απεικόνιζε ένα σταυρό και πέντε κρανία για τα πέντε μέλη του συγκροτήματος.

1990: Μπροστά στο Τείχος του Βερολίνου στην πλατεία Potsdamer Platz, ο Roger Waters παρουσιάζει το "The Wall". Την συναυλία παρακολουθούν πάνω από διακόσιες χιλιάδες κόσμος. Μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετέχουν είναι οι Van Morrison, Bryan Adams, Joni Mitchell, Scorpions, Cyndi Lauper και Sinead O'Connor. Η παράσταση θα ηχογραφηθεί και θα κυκλοφορήσει στις 10 Σεπτεμβρίου του 1990 με τίτλο "The Wall - Live in Berlin". Ο Waters είχε προσπαθήσει να συμπεριλάβει στην συναυλία και καλλιτέχνες όπως οι Peter Gabriel, Bruce Springsteen και Eric Clapton, αλλά δεν ήταν διαθέσιμοι...

2005: Ο Βρετανός blues τραγουδιστής Long John Baldry (John William Baldry 1941-2005) απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών στο Βανκούβερ του Καναδά από μόλυνση των πνευμόνων. Θεωρείται ο άνθρωπος που ανακάλυψε και βοήθησε στο ξεκίνημα τους, τους Rod Stewart και Elton John. Έγινε δημοφιλής στα τέλη της δεκαετίας του '60 με το τραγούδι "Let the Heartaches Begin".


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου