Translate this page

Σαν σημερα | 24 Ιουλιου


1938: Στη Νέα Υόρκη ο Artie Shaw ηχογραφεί το τραγούδι “Begin the Beguine”. Είναι μια δημιουργία του Cole Porter. Το συνέθεσε ένα βράδυ στο μπαρ του Ritz Hotel στο Παρίσι. Είχε πρωτοακουστεί με την φωνή της June Knight στο μιούζικαλ “Jubilee”.

1971: Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart βρίσκονται οι Simon & Garfunkel και το άλμπουμ “Bridge Over Troubled Water”. Είναι το πέμπτο και τελευταίο άλμπουμ των Αμερικανών και κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1970. Το Μάρτιο του 1971 στην 13η τελετή απονομής των Grammy Awards το άλμπουμ απέσπασε τα βραβεία “Album of the Year” και “Best Engineered Recording – Non-Classical” και το ομότιτλο τραγούδι τα βραβεία “Record of the Year”, “Song of the Year”, “Best Arrangement Accompanying Vocalist(s)” και “Best Contemporary Song”. Το 1977 στην πρώτη τελετή απονομής των Brit Awards, κέρδισε το βραβείο “Best International Album”. Το άλμπουμ, εκτός από τις ΗΠΑ, σημείωσε επιτυχία και στη Μεγάλη Βρετανία όπου ήταν το πρώτο σε πωλήσεις άλμπουμ για τις χρονιές ’70 και ’71. Μέχρι σήμερα οι πωλήσεις του παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τα εικοσιοκτώ εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Bridge over Troubled Water”, “Cecilia”, “The Boxer” κ.α.

1982: Οι Survivor και το τραγούδι “Eye Of The Tiger” βρίσκονται στην κορυφή του Billboard Hot 100. Θα παραμείνουν στην πρώτη θέση για έξι εβδομάδες. Είναι μέρος του soundtrack της ταινίας “Rocky III”. Το Φεβρουάριο του 1983 στην 25η τελετή απονομής των Grammy Awards θα τους χαρίσει το βραβείο “Best Rock Performance”.

1990: Κυκλοφορεί ο 5ος δίσκος των Τεξανών Pantera με τίτλο “Cowboys From Hell”. Για πολλούς, ακόμα και για το ίδιο το συγκρότημα, θεωρείτε ο πρώτος τους, καθώς οι ίδιοι έχουν αποκηρύξει τα προηγούμενα albums τους θεωρώντας τα αδύναμα (που είναι!), και εντελώς άλλης μουσικής κατεύθυνσης (glam metal γ’ εθνικής). Με καινούριο τραγουδιστή τον Phil Anselmo, τη κιθάρα του Dimebag (τότε Diamond) Darrell να παίρνει το πρώτο λόγο και τα απίστευτα riff που εξαπολύει να είναι βαρύτερα και από αμόνι που πέφτει απ τον 10ο όροφο, αλλά και το ότι επανέφερε τα solo σε μια εποχή όπου οι περισσότεροι κιθαρίστες και συγκροτήματα τα θεωρούσαν ‘εκτός μόδας’ (καταραμένο grunge!), το rythm section των Vinnie Paul (drums) και Rex Brown (μπάσο) να δημιουργεί ένα αδιαπέραστο ‘φράγμα’, οι Pantera δημιούργησαν ουσιαστικά ένα νέο είδος μουσικής, το λεγόμενο groove metal, και έγιναν ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στην ιστορία του heavy metal. Και τα καλύτερα δεν είχαν έρθει ακόμα.. Δημοφιλή τραγούδια του album: “Cowboys from Hell”, “Cemetery Gates”, “Medicine Man”,”Psycho Holiday”, “The Art of Shredding” κ.α

1993: Το Βρετανικό reggae συγκρότημα UB40 καταφέρνει να βρεθεί στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 με την διασκευή στο τραγούδι του Elvis Presley με τίτλο “Can’t Help Falling in Love”. Είναι μέρος του soundtrack της ταινίας “Sliver”.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου