Translate this page

Σαν Σημερα | 28 Ιουλιου


1943: Ο Βρετανός πιανίστας και τραγουδοποιός Rick Wright (Richard William Wright 1943-2008) γεννήθηκε στο Hatch End του Λονδίνου. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Pink Floyd από την ίδρυση τους. Συμμετείχε επίσης σε φωνητικά και έκανε πρώτη φωνή στα τραγούδια του Syd Barrett, "Astronomy Domine" και "Matilda Mother". Ήταν το μόνο μέλος του συγκροτήματος που δεν ήταν παρών στην επίσημη παρουσίαση του φιλμ "The Wall" το 1982, λόγω της άσχημης σχέσης που είχε αναπτύξει με τον Roger Waters κατά την ηχογράφηση του ομότιτλου άλμπουμ. Το 2005 το όνομα του γράφτηκε στο UK Music Hall of Fame.

1949: Ο Βρετανός ντράμερ Simon Kirke (Simon Frederick St George Kirke) γεννήθηκε στο Λάμπεθ του Λονδίνου. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στα rock συγκροτήματα Bad Company και Free. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Ringo Starr, Wilson Pickett, Ray Charles, Jerry Lee Lewis, Keith Richards, Ronnie Wood και Eric Clapton.

1966: Οι The Rolling Stones δίνουν την τελευταία συναυλία της περιοδείας τους 1966 American Tour στην Χονολουλού της Χαβάης. Θα είναι και η τελευταία ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος στην Αμερική με τον κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος Brian Jones.

1973: Οι Grand Funk Railroad κυκλοφορούν το έβδομο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "We're an American Band". Στην παραγωγή ήταν ο Todd Rundgren. Είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος με τον κιμπορντίστα Craig Frost, σαν επίσημο μέλος πια. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "We're an American Band", "Walk Like a Man" κ.α.

1979: Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart βρίσκονται οι The Boomtown Rats με το τραγούδι "I Don't Like Mondays". Θα παραμείνουν στην κορυφή για τέσσερις εβδομάδες. Η Brenda Spencer είχε σκοτώσει δύο άτομα και τραυμάτισε άλλους εννέα όταν πυροβόλησε από το σπίτι της απέναντι στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Grover Cleveland στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια στις 29 Ιανουαρίου του 1979. Όταν ερωτήθηκε γιατί το έκανε απάντησε: "I don't like Mondays, this livens up the day". Η απάντηση της ήταν η έμπνευση για τον Bob Geldof -τότε τραγουδιστή των The Boomtown Rats- ο οποίος βρισκόταν σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ατλάντα για να δώσει συνέντευξη και καθώς κάθονταν δίπλα σε ένα μηχάνημα telex, διάβασε την είδηση την στιγμή που τυπώνονταν. Έγραψε τους στίχους του τραγουδιού με τίτλο "I Don't Like Mondays" καθώς επέστρεφε στο ξενοδοχείο. Παρότι το τραγούδι γνώρισε τεράστια επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία και έφτασε στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart, στην Αμερική έφτασε μόνο μέχρι την 73η θέση του Billboard Hot 100. Κέρδισε δύο βραβεία Ivor Novello Awards, τα "Best Pop Song" και "Outstanding British Lyric".



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου