Translate this page

Σαν Σημερα | 29 Ιουλιου


1953: Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και κιθαρίστρια Patti Scialfa (Vivienne Patricia Scialfa) γεννήθηκε στο Ντιλ του Νιου Τζέρσεϊ. Είναι μέλος της E Street Band από το 1984 και παντρεμένη με τον Bruce Springsteen, με τον οποίο έχουν τρία παιδιά. Έχει κυκλοφορήσει τρία σόλο άλμπουμ, τα "Rumble Doll" (1993), "23rd Street Lullaby" (2004) και "Play It As It Lays" (2007).

1963: Το Αμερικάνικο folk συγκρότημα Peter, Paul and Mary κυκλοφορεί το single "Blowin' In The Wind". Το τραγούδι έγραψε ο Bob Dylan και συμπεριλήφθηκε στο δεύτερο στούντιο άλμπουμ του με τίτλο "The Freewheelin' Bob Dylan" το οποίο κυκλοφόρησε λίγο νωρίτερα το Μάιο. Έχει διασκευαστεί από εκατοντάδες καλλιτέχνες, όμως η διασκευή των Peter, Paul and Mary θα είναι η πιο εμπορικά πετυχημένη φτάνοντας μέχρι την δεύτερη θέση του Billboard.

1965: Η δεύτερη ταινία και πρώτη έγχρωμη του συγκροτήματος The Beatles με τίτλο “Help!” κάνει πρεμιέρα στο Pavilion Theatre του Λονδίνου. Το soundtrack της ταινίας θα κυκλοφορήσει σαν άλμπουμ με τον ίδιο τίτλο τον Αύγουστο.

1966: Η πρώτη εμφάνιση των Eric Clapton, Jack Bruce και Ginger Baker ως το συγκρότημα Cream πραγματοποιείται στο κλαμπ The Twisted Wheel στο Μάντσεστερ της Αγγλίας.

1967: Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Doors με το τραγούδι Light My Fire. Σαν single κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1967 και είναι μέρος του πρώτου άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο “The Doors”, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο. Το τραγούδι θα παραμείνει για τρεις εβδομάδες στην κορυφή.

1973: Οι Led Zeppelin έπεσαν θύματα ληστείας όταν διακόσιες τρεις χιλιάδες δολάρια έκαναν φτερά από το ξενοδοχείο The Drake Hotel όπου διέμεναν στη Νέα Υόρκη. Τα χρήματα που εκλάπησαν ήταν οι εισπράξεις από τις συναυλίες που είχε δώσει το συγκρότημα στο Madison Square Garden. Συνελήφθη ο tour manager Richard Cole, ανακρίθηκε αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

1974: Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Cass Elliot (Ellen Naomi Cohen 1941-1974) βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα στο οποίο έμενε προσωρινά στο Λονδίνο σε ηλικία 32 ετών. Η επίσημη αιτία θανάτου ήταν καρδιακή προσβολή. Η Elliot είχε μόλις πραγματοποιήσει δύο εβδομάδες πετυχημένων εμφανίσεων στο Palladium της Oxford Street. Ήταν δημοφιλής για την συμμετοχή της στο συγκρότημα The Mamas And The Papas. Η φωνή της ακούγεται σε μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος όπως "California Dreamin'" και "Monday Monday". Μετά την διάλυση του συγκροτήματος ακολούθησε πετυχημένη σόλο καριέρα. Μεγάλη της επιτυχία, η επανεκτέλεση του δημοφιλούς τραγουδιού "Dream a Little Dream", στο ομότιτλο άλμπουμ της του 1968. Το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου