Translate this page

Σαν σημερα | 10 Αυγουστου

1909: Ο άνθρωπος που κατασκεύασε και έκανε τις κιθάρες Fender γνωστές σε ολόκληρο το πλανήτη, ο Ελληνοαμερικανικός Leo Fender (Clarence Leonidas Fender 1909-1991) γεννήθηκε στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνια. Διάσημα μοντέλα Fender τα "Telecaster", "Stratocaster" κ.α. Μαζί με τον εφευρέτη του ηλεκτρικού ήχου Les Paul, θεωρούνται δύο από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ανάπτυξη ηλεκτρικών μουσικών οργάνων τον 20ο αιώνα.

1943: Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Ronnie Spector (Veronica Yvette Bennett) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή της στο γυναικείο συγκρότημα The Ronettes και μαζί τους γνώρισε μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του '60. Το 2007 το όνομα της, μαζί με των υπολοίπων μελών του γκρουπ, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Ήταν παντρεμένη με τον παραγωγό Phil Spector από το 1968 έως το 1974 και υιοθέτησαν μαζί τρία παιδιά. Δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος: "Be My Baby", "Baby I Love You" κ.α.

1947: Ο Ian Anderson γεννήθηκε στο Dunfermline της Σκωτίας, είναι ένας τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πολυοργανίστας. Έγινε γνωστός για τη δουλειά του ως αρχηγός και φλαουτίστας του Βρετανικού συγκροτήματος της rock Jethro Tull.

1984: Οι Red Hot Chili Peppers κυκλοφορούν το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο "The Red Hot Chili Peppers". Είναι μια παραγωγή του κιθαρίστα των Gang of Four, Andy Gill. Είναι το μοναδικό άλμπουμ του συγκροτήματος που συμμετέχει ο κιθαρίστας Jack Sherman. Ηχογραφήθηκε στα Eldorado Studios στο Χόλιγουντ του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "True Men Don't Kill Coyotes", "Get Up and Jump" και "Why Don't You Love Me" (Hank Williams).

1985: Ο Καναδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Bryan Adams βρίσκεται στη κορυφή του Billboard 200 με το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του με τίτλο "Reckless". Θεωρείται ένα από τα πιο εμπορικά άλμπουμ του με τραγούδια επιτυχίες όπως τα "Run to You", "Somebody", "Heaven", "Summer of '69", "One Night Love Affair" και "It's Only Love". Μέχρι σήμερα οι πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει τα δεκατρία εκατομμύρια αντίτυπα.

2008: Ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδοποιός και τραγουδιστής, θρύλος της soul Isaac Hayes (Isaac Lee Hayes, Jr. 1942-2008) απεβίωσε δέκα ημέρες πριν τα 66α γενέθλια του στο Μέμφις του Τενεσί μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Υπήρξε μία από τις μουσικές ιδιοφυΐες του 20ου αιώνα. Η μεγάλη του επιτυχία, το τραγούδι "Soul Man" θεωρείται ένα από τα τραγούδια με την μεγαλύτερη επιρροή στην μουσική τα τελευταία πενήντα χρόνια και έχει τιμηθεί από το Grammy Hall of Fame και το Rock and Roll Hall of Fame. Για το μουσικό θέμα της ταινίας "Shaft" (1971) τιμήθηκε το 1972 με το βραβείο Όσκαρ "Best Original Song". Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Walk On By", "Never Can Say Goodbye", "Joy" κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame το 2005. Είχε παντρευτεί τέσσερις φορές και είχε δώδεκα παιδιά.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου