Translate this page

Σαν σημερα | 17 Αυγουστου



1958: Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και συγγραφέας Belinda Carlisle γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή της σε ένα από τα πιο πετυχημένα γυναικεία συγκροτήματα, The Go-Go's. Γνώρισε επίσης επιτυχία και σαν σόλο τραγουδίστρια. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της: "We Got the Beat", "Vacation", "Summer Rain", "I Get Weak", "Leave a Light On", "Heaven Is a Place on Earth" κ.α.

1962: Ο Αμερικανός κιθαρίστας και παραγωγός Gilby Clarke γεννήθηκε στο Κλίβελαντ του Οχάιο. Υπήρξε κιθαρίστας του Αμερικανικού rock συγκροτήματος Guns N' Roses για τρία χρόνια, αντικαθιστώντας τον Izzy Stradlin το 1991. Μετά την αποχώρηση του από το γκρουπ συμμετείχε σε συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως Slash's Snakepit, Nancy Sinatra, Rock Star Supernova κ.α.

1968: Για δεύτερη εβδομάδα στην κορυφή του Billboard 200 βρίσκονται οι Cream και το άλμπουμ τους "Wheels of Fire". Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα rock άλμπουμ όλων των εποχών. Είναι επίσης το πρώτο διπλό άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής που έγινε πλατινένιο. Κυκλοφόρησε σε δύο εκδόσεις, "Wheels of Fire (Live at the Fillmore)" και "Wheels of Fire (In the Studio)". Η live έκδοση ηχογραφήθηκε στο The Fillmore του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια στις 7 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "White Room", "Sitting on Top of the World", "Born Under a Bad Sign" και το "Crossroads" όπως ηχογραφήθηκε στο Winterland του Σαν Φρανσίσκο στις 10 Μαρτίου του 1968.


1973: Ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Αμερικανικού συγκροτήματος The Temptations, ο Αμερικανός τραγουδιστής και χορογράφος Paul Williams (1939-1973) βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητο του στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν σε ηλικία 34 ετών. Η αστυνομική έρευνα "έδειξε" πως ο τραγουδιστής είχε αυτοκτονήσει. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το συγκρότημα την δεκαετία του '60 με τραγούδια επιτυχίες όπως "The Way You Do the Things You Do", "My Girl", "Ain't Too Proud To Beg" κ.α. Αποχώρησε από το γκρουπ λόγω προβλημάτων υγείας και ασχολήθηκε αποτυχημένα με επιχειρήσεις στην περιοχή του Ντιτρόιτ. Τα χρέη του λίγο πριν τον θάνατο του έφταναν τα εκατό χιλιάδες δολάρια. Τα αίτια του θανάτου του αμφισβητούνται από την οικογένεια του μέχρι και σήμερα.

1974: Ο Eric Clapton και το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο "461 Ocean Boulevard" βρίσκονται στην πρώτη θέση του Billboard 200. Θα παραμείνει στην κορυφή για τέσσερις εβδομάδες. Ηχογραφήθηκε την άνοιξη της ίδιας χρονιάς στα Criteria Studios στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "I Shot the Sheriff" (Bob Marley), "Get Ready", "Steady Rollin' Man" (Robert Johnson) κ.α.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου