Translate this page

Σαν σημερα | 23 Αυγουστου


1946: Ο Βρετανός ντράμερ Keith Moon (Keith John Moon 1946-1978) γεννήθηκε στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα The Who, από το 1964 έως και τον θάνατο του το 1978. Άρχισε να μαθαίνει τύμπανα σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών δίπλα στον Carlo Little και το πρώτο συγκρότημα που συμμετείχε ήταν οι The Beachcombers. Σε ηλικία δεκαεπτά ετών ενσωματώθηκε με τους The Who αντικαθιστώντας τον Doug Sandom. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Jeff Beck, Eric Clapton, George Harrison, Yoko Ono κ.α. Είναι ο άνθρωπος που πρότεινε στον Jimmy Page να μην ονομάσει το νέο του συγκρότημα Mad Dog αλλά Led Zeppelin. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ντράμερ όλων των εποχών.

1959: Γεννήθηκε στο Εδιμβούργο της Σκωτίας ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Edwyn Collins (Edwyn Stephen Collins). Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής το 1994 με το τραγούδι "A Girl Like You" το οποίο είναι μέρος του soundtrack της ταινίας "Charlie's Angels: Full Throttle".

1962: Στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, ο John Lennon παντρεύεται την πρώτη του γυναίκα Cynthia Powell. Περνούν την πρώτη νύχτα του γάμου τους στο Riverpark Ballroom όπου οι The Beatles πραγματοποιούν συναυλία. Τον Απρίλιο του 1963 θα αποκτήσουν ένα παιδί, τον Julian Lennon. Θα χωρίσουν τον Νοέμβριο του 1968.

1969: Οι Rolling Stones βρίσκονται στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 με το single “Honky Tonk Women”. Το τραγούδι έγραψαν οι Mick Jagger και Keith Richards κατά τη διάρκεια διακοπών στη Βραζιλία το Δεκέμβριο του 1968.

1975: Στην κορυφή του Billboard 200 βρίσκεται το τέταρτο στούντιο άλμπουμ των Eagles με τίτλο One Of These Nights. Είναι το τελευταίο άλμπουμ για τον κιθαρίστα Bernie Leadon, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος. Ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ είναι το One Of These Nights, το δεύτερο Νο.1 τραγούδι του συγκροτήματος στο Billboard Hot 100.

1980: Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart βρίσκεται ο David Bowie με το τραγούδι "Ashes to Ashes". Είναι μέρος του άλμπουμ "Scary Monsters (and Super Creeps)", το οποίο κυκλοφόρησε στις 8 Αυγούστου.

1994: Κυκλοφορεί το πρώτο και τελευταίο ολοκληρωμένο άλμπουμ του εικοσιεπτάχρονου Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Jeff Buckley, με τίτλο "Grace". Ο Buckley δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει άλλο ολοκληρωμένο άλμπουμ. Πνίγηκε το Μάιο του 1997 στον ποταμό Wolf River Harbor στο Μέμφις του Τενεσί. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Grace", "Last Goodbye" κ.α.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου