Translate this page

Σαν σημερα | 25 Αυγουστου


1954: Ένας από τους πιο σημαντικούς Βρετανούς τραγουδιστές/τραγουδοποιούς, ο Elvis Costello (Declan Patrick MacManus) γεννήθηκε στο Πάντιγκτον του Λονδίνου της Αγγλίας. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1977, κυκλοφορώντας το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο "My Aim Is True". Συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες όπως Tony Bennett, Lucinda Williams, Lee Konitz, Brian Eno και Paul McCartney. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Less Than Zero", "Watching the Detectives", "Oliver's Army", "I Can't Stand Up for Falling Down" κ.α.

1962: Στην πρώτη θέση του Billboard βρίσκεται η Little Eva με το τραγούδι “The Loco-Motion”. Το τραγούδι έγραψαν οι Carole King και Gerry Goffin για να το ερμηνεύσει αρχικά η Dee Dee Sharp, η οποία όμως αρνήθηκε. Η Little Eva εργαζόταν ως babysitter για την Carole King. Ηχογράφησε ένα ντέμο του τραγουδιού κι εφόσον άρεσε η φωνή της στον παραγωγό Don Kirshner, αυτός πρότεινε να το τραγουδήσει εκείνη. Είναι αξιοσημείωτο πως το τραγούδι The Loco-Motion εμφανίστηκε στο Τοp 5 των Αμερικανικών charts τρεις φορές σε διαφορετικές δεκαετίες και από διαφορετικούς καλλιτέχνες. Το 1962 από την Little Eva (No.1), το 1974 από τους Grand Funk Railroad (No.1) και το 1988 από την Kylie Minogue (No. 3).

1975: Ο Bruce Springsteen κυκλοφορεί το άλμπουμ "Born to Run". Το τρίτο στούντιο άλμπουμ του rock τραγουδιστή και τραγουδοποιού θα έχει μεγάλη εμπορική επιτυχία και θα φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση του Billboard 200. Το ομότιτλο τραγούδι βοήθησε τον Springsteen να αποκτήσει παγκόσμια αναγνώριση. Το άλμπουμ μπήκε σε πολλές λίστες "best ever" περιοδικών και καταχωρήθηκε σαν ένα από τα πιο ιστορικά ηχογραφήματα στην Αμερικάνικη μουσική κουλτούρα στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Το άλμπουμ θεωρείται από πολλούς ως το αριστούργημά του καλλιτέχνη. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Born to Run", "Tenth Avenue Freeze-Out", "Thunder Road", "Jungleland" κ.α.

1976: Οι Boston κυκλοφορούν στην Αμερική το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Boston". Γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια όπως τα "More Than a Feeling", "Peace of Mind", "Rock & Roll Band" κ.α. Το άλμπουμ κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι την τρίτη θέση του Billboard 200 και μέχρι το 2003 είχε γίνει δεκαεπτά φορές πλατινένιο.

1987: Η Σκωτσέζα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Amy Macdonald γεννήθηκε στο Bishopbriggs της Σκωτίας. Πρωτογνώρισε επιτυχία με την κυκλοφορία του άλμπουμ της “This Is The Life” το 2007 από το οποίο ξεχώρισαν τα τραγούδια Poison Prince, Mr. Rock & Roll, This Is The Life κ.α.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου