Translate this page

Σαν σημερα | 29 Αυγουστου


1920: Ο Αμερικανός σαξοφωνίστας και συνθέτης της jazz Charlie Parker (Charles Parker Jr. 1920-1955) γεννήθηκε στο Κάνσας Σίτυ του Κάνσας. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σαξοφωνίστες και ο άνθρωπος που βοήθησε τη γέννηση της bebop jazz. Το 1984 του απονεμήθηκε το βραβείο Grammy “Lifetime Achievement” για τη μεγάλη του προσφορά στη μουσική. Το όνομα του γράφτηκε στο Big Band and Jazz Hall Of Fame το 1979.

1924: Η Αμερικανίδα blues, R&B και jazz τραγουδίστρια Dinah Washington (Ruth Lee Jones 1924-1963) γεννήθηκε στη Τουσκαλούζα της Αλαμπάμα. Τρία από τα τραγούδια που ερμήνευσε, τα "Unforgettable" (1959), "Teach Me Tonight" (1954) και "What a Diff'rence a Day Makes" (1959), τιμήθηκαν με το Grammy Hall of Fame, τίτλος που δίνεται σε ηχογραφήματα που έχουν συμπληρώσει εικοσιπέντε χρόνια ζωής και έχουν προσφέρει στην εξέλιξη της μουσικής. Το 1986 κέρδισε μια θέση στο Alabama Jazz Hall of Fame. Η μεγαλύτερη της επιτυχία είναι το τραγούδι "Baby (You've Got What It Takes)", το 1960. Η Washington είχε παντρευτεί οκτώ φορές και είχε χωρίσει επτά.

1958: Ο Βασιλιάς της pop Michael Jackson (Michael Joseph Jackson 1958-2009) γεννήθηκε στο Γκάρι της Ιντιάνα. Ο Jackson ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του '60, σαν μέλος του οικογενειακού συγκροτήματος The Jackson 5. Το 1971 άρχισε σόλο καριέρα, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία. Ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός καλλιτέχνης που προβλήθηκε τόσο πολύ από το τότε "ρατσιστικό" MTV. Το άλμπουμ του "Thriller" είναι το πρώτο άλμπουμ σε πωλήσεις, όλων των εποχών. Είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που το όνομα τους έχει γραφτεί στο Rock and Roll Hall of Fame δύο φορές. Έχει γραφτεί στο βιβλίο Guinness για τα δεκαπέντε βραβεία Grammy που έχει κερδίσει, μεταξύ αυτών και τα Grammy Legend Award και Grammy Lifetime Achievement Award, τα εικοσιέξι American Music Awards, τα δεκατρία Νο1 singles στις ΗΠΑ και για τις πωλήσεις των άλμπουμ του που ξεπερνούν τα οχτακόσια εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του: "Don't Stop 'til You Get Enough", "Billie Jean", "Beat It", "Thriller", "Bad", "Smooth Criminal", "Black or White" κ.α.

1964: Ο Roy Orbison κυκλοφορεί το τραγούδι "Oh, Pretty Woman". Έχει τιμηθεί με το βραβείο Grammy Hall of Fame και έχει χαρακτηριστεί σαν ένα από τα πεντακόσια τραγούδια που βοήθησαν στην εξέλιξη της rock 'n' roll μουσικής.

1977: Τρεις άντρες συλλαμβάνονται με την κατηγορία πως προσπάθησαν να "κλέψουν" τη σορό του Elvis Presley από το νεκροταφείο του Φόρεστ Χιλ όπου είχε ταφεί. Ένας από αυτούς είναι και ο Ronnie Tyler, ο οποίος αργότερα έγινε πληροφοριοδότης του FBI. Στις 2 Οκτωβρίου το σώμα του τραγουδιστή αλλά και της μητέρας του θα μεταφερθούν στην έπαυλη Graceland.

1987: Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Los Lobos και το τραγούδι La Bamba. Το παραδοσιακό μεξικάνικο τραγούδι που συνήθως το τραγουδούσαν σε γάμους είχε γίνει δημοφιλές όταν το 1958 τραγουδήθηκε από τον Ritchie Valens.

2005: Στα MTV Video Music Award οι Green Day είναι οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς. Το τραγούδι "Boulevard of Broken Dreams" κερδίζει τα βραβεία "Best Rock Video", "Best Group Video" και "Video of the Year".






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου