Translate this page

Σαν σημερα | 4 Αυγουστου


1901: Ο μεγάλος Αμερικανός τρομπετίστας και τραγουδιστής της jazz Louis Armstrong (Louis Daniel Armstrong 1901-1971) γεννήθηκε στην Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα. Ξεκίνησε την καριέρα του με την μπάντα του μέντορά του, Joe "King" Oliver, Creole Jazz Band. Στα τέλη της δεκαετίας του '40 γνώρισε τεράστια επιτυχία με την μπάντα Louis Armstrong and his All Stars, πραγματοποιώντας ηχογραφήσεις και συμμετέχοντας σε πάνω από τριάντα ταινίες. Το 1968 ηχογράφησε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του, το "What a Wonderful World". Το 1972 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Δεν είναι λίγες οι ηχογραφήσεις του που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στο Grammy Hall of Fame, όπως "St. Louis Blues", "All of Me", "Porgy and Bess", "Hello Dolly!", "Mack the Knife" κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1990.

1964: Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Beatles με το τραγούδι "A Hard Day's Night". Το τραγούδι γράφτηκε από τον John Lennon με την βοήθεια του Paul McCartney και είναι μέρος του ομότιτλου soundtrack του συγκροτήματος. Κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στις 13 Ιουνίου του 1964.

1965: Ο Bob Dylan ολοκληρώνει τις ηχογραφήσεις του έκτου στούντιο άλμπουμ του με τίτλο "Highway 61 Revisited". Τα τελευταία τραγούδια που ηχογραφεί είναι τα "Desolation Row" και "Just Like Tom Thumb's Blues". Είναι η πρώτη φορά που ο τραγουδοποιός χρησιμοποιεί rock μπάντα για να ηχογραφήσει. Το άλμπουμ περιέχει τραγούδια όπως τα "Like a Rolling Stone", "Ballad of a Thin Man" κ.α.

1975: Κατά τη διάρκεια διακοπών τους στο Ελληνικό νησί της Ρόδου, ο τραγουδιστής των Led Zeppelin, Robert Plant και η οικογένεια του τραυματίζονται όταν το αυτοκίνητο τους φεύγει από το δρόμο και χτυπάει πάνω σε ένα δέντρο. Η γυναίκα του τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι και στα πόδια. Η επτάχρονη κόρη τους Carmen σπάει τον καρπό της ενώ ο τετράχρονος αδερφός της σπάει το πόδι του. Ο Plant νοσηλεύεται με σπασμένο αγκώνα και αστράγαλο.

1980: Στο The Hit Factory Studio της Νέας Υόρκης ο John Lennon και η Yoko Ono ξεκινούν τις ηχογραφήσεις του τελευταίου τους άλμπουμ. Θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου του 1980, εικοσιμία ημέρες πριν την δολοφονία του Lennon και θα έχει τον τίτλο "Double Fantasy". Ένα χρόνο αργότερα θα κερδίσει το βραβείο Grammy "Album of the Year".

2007: Ο Αμερικανός country τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Lee Hazelwood (Barton Lee Hazelwooed 1929-2007) απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών στο Χέντρεσον της Νεβάδα από καρκίνο. Έγραψε και εκανε παραγωγή σε μεγάλες επιτυχίες όπως “These Boots Are Made For Walking” (Nancy Sinatra), “Something Stupid” (Frank & Nancy Sinatra) κ.α. Τραγούδια του διασκευάστηκαν από τους Vanilla Fudge, Primal Scream, Nick Cave, Hooverphinic κ.α.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου