Translate this page

Σαν σημερα | 5 Αυγουστου


1947: Ο Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδιστής Rick Derringer (Richard Zehringer) γεννήθηκε στο Fort Recovery του Οχάιο. Σε ηλικία δεκαεπτά ετών με το συγκρότημα του, τους The McCoys, ανέβηκαν στην κορυφή του Billboard με το τραγούδι "Hang on Sloopy". Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι The Edgar Winter Group, Steely Dan, Alice Cooper, Ringo Starr κ.α.

1966: Κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία το έβδομο στούντιο άλμπουμ των The Beatles με τίτλο "Revolver". Είναι ένα αρκετά πιο κιθαριστικό άλμπουμ σε σχέση με το προηγούμενο τους, "Rubber Soul". Σκαρφάλωσε στο No 1 σε Αγγλία και Αμερική και ξεχώρισαν τραγούδια όπως τα "Taxman", "Eleanor Rigby", "Yellow Submarine", "She Said She Said", "Good Day Sunshine", "Tomorrow Never Knows" κ.α. Το εξώφυλλο ήταν μια δημιουργία του Γερμανού μπασίστα και φίλου του συγκροτήματος Klaus Voormann. Ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios του Λονδίνου από τις 6 Απριλίου έως τις 21 Ιουνίου του 1966. Αρχικά είχε επιλεχτεί σαν τίτλος του άλμπουμ το "Abracadabra" αλλά σύντομα ανακάλυψαν πως είχε χρησιμοποιηθεί από άλλο συγκρότημα. Ακολούθησαν οι σκέψεις για τίτλους όπως "Magical Circles", "Beatles on Safari", "Pendulum" κ.α. ώσπου κατέληξαν στο "Revolver". Θεωρείται ένα από τα πρώτα ψυχεδελικά άλμπουμ και ένα από τα σημαντικότερα τους. Κυκλοφορεί πριν την τελευταία τους περιοδεία, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν θα συμπεριλάβουν κανένα από τα τραγούδια του άλμπουμ λόγω της δυσκολίας που είχαν να παιχτούν με φυσικά όργανα. Χρησιμοποίησαν προηγμένες για την εποχή τεχνικές ηχογράφησης, τις οποίες δεν είχαν την δυνατότητα να εφαρμόσουν στην σκηνή.

1967: Οι Pink Floyd κυκλοφορούν στη Μεγάλη Βρετανία το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο "The Piper at the Gates of Dawn". Ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios του Λονδίνου από το Φεβρουάριο έως και το Μάρτιο του 1967. Είναι το μοναδικό άλμπουμ του συγκροτήματος που δημιουργήθηκε κάτω από την "αρχηγεία" του Syd Barrett. Ανέβηκε μέχρι την έκτη θέση των Βρετανικών Albums Chart και ξεχώρισαν τραγούδια όπως τα "Astronomy Domine", "Matilda Mother", "Flaming" κ.α.

1978: Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Rolling Stones με το τραγούδι "Miss You". Είναι το όγδοο No 1 του συγκροτήματος και είναι μέρος του άλμπουμ τους "Some Girls". Το τραγούδι είναι μια δημιουργία του Mick Jagger και του κιμπορντίστα Billy Preston.

1992: Ο Αμερικανός ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Toto, Jeff Porcaro (Jeffrey Thomas Porcaro 1954-1992) απεβίωσε σε ηλικία 38 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από καρδιακή ανακοπή η οποία προήρθε από αλλεργική αντίδραση σε εντομοκτόνο. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το συγκρότημα με τραγούδια όπως τα "Hold the Line", "Rosanna", "Africa" κ.α. Συνεργάστηκε επίσης με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως Eric Clapton, Michael Jackson, John Sebastian, Elton John, Dire Straits, Pink Floyd, Bruce Springsteen, Miles Davis κ.α.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου