Translate this page

Σαν σημερα | 14 Οκτωβριου


1940: Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Cliff Richard (Harry Rodger Webb) γεννήθηκε στο Λακναου της Ινδίας. Θεωρείται πως ήταν η "απάντηση" της Αγγλίας στο φαινόμενο Elvis Presley και κυριάρχησε  στην pop σκηνή της χώρας του κυρίως τη δεκαετία του '50. Το τραγούδι του "Move it" θεωρείται ένα από τα πρώτα rock 'n' roll BΒρετανικά τραγούδια. Οι πωλήσεις του ξεπερνούν παγκοσμίως τα διακόσια πενήντα εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του: "Living Doll", "Traveling Light", "Please Don't Tease", "The Young Ones", "Devil Woman", "We Don't Talk Anymore", "Suddenly" κ.α.

1967: Οι The Who κυκλοφορούν στη Μεγάλη Βρετανία το single "I Can See for Miles". Είναι μέρος του άλμπουμ "The Who Sell Out" που θα κυκλοφορήσει στις 15 Δεκεμβρίου του 1967. Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος στην Αμερική, μπαίνοντας στο Top 10 του Billboard.

1972: Ο τραγουδιστής Joe Cocker συλλαμβάνεται μετά από συναυλία του στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας για εμπορία ναρκωτικών. Η αστυνομία ανακαλύπτει στα καμαρίνια ποσότητες μαριχουάνας και ηρωίνης. Αντί να φυλακιστεί, διατάζεται από τις αρχές της Αυστραλίας να αποχωρίσει από την χώρα μέσα σε σαράντα οκτώ ώρες.

1977: Ο Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός Bing Crosby (Harry Lillis Crosby 1903-1977) απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών στη Μαδρίτη της Ισπανίας από καρδιακή προσβολή. Είχε δώσει την τελευταία του παράσταση δύο ημέρες πριν τον θάνατο του στο Brighton Centre στην Αγγλία. Με την μοναδική φωνή και ερμηνεία του επηρέασε αρκετούς από τους καλλιτέχνες των οποίων προηγήθηκε όπως Perry Como, Frank Sinatra, Dean Martin κ.α. Είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy "Global Achievement". Το 1944 κέρδισε το βραβείο Όσκαρ "Best Actor" για την ερμηνεία του στην ταινία "Going My Way". Συμμετείχε σε δημοφιλείς ταινίες μεταξύ αυτών "White Christmas", "The Country Girl", "Road to Bali", "Swinging on a Star" κ.α. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "My Blue Heaven", "Great Day", "I Found a Million Dollar Baby", "Silent Night, Holy Night", "Too Marvelous For Words", "White Christmas" κ.α.

1977: Κυκλοφορεί το δωδέκατο στούντιο άλμπουμ του David Bowie και δεύτερο της τριλογίας "Berlin Trilogy" σε συνεργασία με τον Brian Eno, με τίτλο "Heroes". Ηχογραφήθηκε στο Hansa Studio του Βερολίνου από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο του 1977. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Beauty and the Beast", "Heroes" κ.α.

2003: Οι ZZ Top κυκλοφορούν τη συλλογή τραγουδιών "Chrome, Smoke & BBQ". Η ειδική έκδοση περιέχει τέσσερα CD με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, μεταξύ αυτών τα τραγούδια "La Grange", "Tush", "Sharp Dressed Man", "Blue Jean Blues" και διασκευές γνωστών τραγουδιών όπως "Jailhouse Rock" (Jerry Leiber, Mike Stoller), "I Thank You" (Isaac Hayes, David Porter) κ.α.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου