Translate this page

Σαν σημερα | 11 Νοεμβριου


1927: Ο Αμερικανός jazz/blues πιανίστας και τραγουδιστής Mose Allison (Mose John Allison, Jr.) γεννήθηκε στο Τιπο του Μισισίπι. Υπήρξε επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες, όπως Jimi Hendrix, The Rolling Stones, Tom Waits, The Yardbirds, John Mayall, J.J. Cale, The Who κ.α. Τραγούδια του διασκευάστηκαν από καλλιτέχνες όπως The Clash ("Look Here"), Elvis Costello ("Everybody's Cryin' Mercy"), ενώ ο Van Morrison κυκλοφόρησε ένα ολόκληρο άλμπουμ με τραγούδια του με τίτλο "Tell Me Something: The Songs of Mose Allison".

1945: Ο Βρετανός μουσικός Chris Dreja (Christopher Dreja) γεννήθηκε στο Λονδίνο. Είναι δημοφιλής σαν μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των Yardbirds.

1945: Ο κιθαρίστας Vince Martell (Vincent James Martemucci) γεννήθηκε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Υπήρξε κιθαρίστας του ροκ συγκροτήματος Vanilla Fudge από το 1966 μέχρι και τη διάλυση τους το 1970.

1969: Ο τραγουδιστής των The Doors, Jim Morrison συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο του Φοίνιξ της Αριζόνα. Μεθυσμένος, δημιούργησε προβλήματα την ώρα της πτήσης, φωνάζοντας και παρενοχλώντας μια αεροσυνοδό. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

1972: Ο Αμερικανός μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των The Allman Brothers Band, Berry Oakley (Raymond Berry Oakley III 1948-1972) απεβίωσε σε ηλικία 24 ετών όταν η μηχανή που οδηγούσε συγκρούστηκε με λεωφορείο στο Μαίηκον της Τζόρτζια.

1976: Το Αμερικανικό hard rock συγκρότημα Kiss κυκλοφορεί το πέμπτο του στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Rock and Roll Over". Θα ανέβει μέχρι την ενδέκατη θέση του Billboard, πουλώντας τους επόμενους δώδεκα μήνες πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Calling Dr. Love", "Hard Luck Woman" κ.α.

2000: Στην κορυφή του Billboard 200 βρίσκονται οι Limp Bizkit με το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water". Θα παραμείνει στην κορυφή συνολικά για τρεις εβδομάδες. Το άλμπουμ έκανε την είσοδο του στο Billboard κατευθείαν στο No 1, πουλώντας την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Ήταν 18ο άλμπουμ σε πωλήσεις για το 2000 στις ΗΠΑ. Ένα μέρος του βίντεο για το τραγούδι "Rollin' (Air Raid Vehicle)", σε σκηνοθεσία του frontman του συγκροτήματος Fred Durst, γυρίστηκε στο World Trade Center της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα στην ταράτσα ενός από τους δίδυμους πύργους. Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2001, στα MTV Video Music Awards κέρδισε το βραβείο "Best Rock Video". Άλλα δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "My Generation", "My Way", "Take A Look Around", "Boiler" κ.α.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου