Translate this page

Σαν σημερα | 12 Νοεμβριου


1936: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πιανίστας Mort Shuman (Mortimer Shuman 1936-1991) γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Τα τραγούδια που έγραψε τραγουδήθηκαν από δημοφιλής καλλιτέχνες όπως Elvis Presley ("Little Sister", "Viva Las Vegas"), The Drifters ("Save the Last Dance for Me") κ.α. Έγραψε και τραγούδησε επίσης στα γαλλικά, τραγούδια όπως τα "Allo Papa Tango Charlie", "Sha Mi Sha", "Le Lac Majeur" κ.α. που έγιναν μεγάλες επιτυχίες στη Γαλλία.

1944: Ο Αμερικανός πιανίστας, τραγουδοποιός και ενορχηστρωτής Booker T. Jones γεννήθηκε στο Μέμφις του Τενεσί. Με την μπάντα του Booker T. & the MG's έπαιξαν στις σημαντικότερες ηχογραφήσεις της δισκογραφικής εταιρείας Stax και ο ίδιος έγραψε τραγούδια που έμειναν κλασικά, όπως τα "I Love You More Than Words Can Say" (Otis Redding), "Born Under a Bad Sign" (Albert King), "Green Onions" κ.α. Το 1992 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame και το 2007 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την προσφορά του στην μουσική. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Willie Nelson, Rufus Thomas, Ray Charles, Neil Young, Natalie Merchant κ.α.

1945: Ο Καναδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Neil Young (Neil Percival Young) γεννήθηκε στο Τορόντο του Οντάριο του Καναδά. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν σόλο καλλιτέχνης, το 1966 δημιούργησε το συγκρότημα Buffalo Springfield και το 1969 ενσωματώθηκε με τους Crosby, Stills & Nash. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame δύο φορές. Μία σαν σόλο καλλιτέχνης το 1995 και μία σαν μέλος των Buffalo Springfield το 1997. Αποκαλείται και "the Godfather of Grunge". Δημοφιλή τραγούδια του: "Heart of Gold", "Old Man", "Harvest Moon", "Rockin' in the Free World" κ.α.

1967: Ο Jerry Lee Lewis ηχογραφεί το τραγούδι "To Make Love Sweeter for You". Θα είναι το δεύτερο No 1 τραγούδι του μετά το "Great Balls of Fire" το 1958.

1983: Στην πρώτη θέση του Billboard 200 βρίσκονται οι The Police και το πέμπτο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Synchronicity". Οι ηχογραφήσεις έγιναν από το Δεκέμβριο του 1982 μέχρι το Φεβρουάριο του 1983 στο στούντιο AIR στο νησί Μοντσερράτ στην Καραϊβική και Le Studio στο Κεμπέκ του Καναδά. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε την 1η Ιουνίου του 1983. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Every Breath You Take", "King of Pain", "Wrapped Around Your Finger" κ.α.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου