Translate this page

Σαν σημερα | 18 Νοεμβριου


1909: Ο Αμερικανός τραγουδοποιός και στιχουργός Johnny Mercer (John Herndon Mercer 1909-1976) γεννήθηκε στη Σαβάνα της Τζόρτζια. Κέρδισε τέσσερα από τα δεκαεννέα βραβεία Όσκαρ "Best Original Song" για τα οποία είχε προταθεί, για τους στίχους του σε τραγούδια ταινιών όπως τα "On the Atchison, Topeka and the Santa Fe" ("The Harvey Girls" 1946), "Moon River" ("Breakfast at Tiffany's" 1961) κ.α. Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές της Capitol Records. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Bing Crosby, Louis Armstrong, Benny Goodman, Count Basie κ.α.

1936: Ο Αμερικανός κορνετίστας της jazz Don Cherry (Donald Eugene Cherry 1936-1995) γεννήθηκε στην Οκλαχόμα Σίτι της Οκλαχόμα. Συνεργάστηκε με μεγάλους μουσικούς και μαέστρους όπως οι Sonny Rollins, John Coltrane, Archie Shepp κ.α. Είναι θετός πατέρας της Neneh Cherry και πατέρας του Eagle-Eye Cherry. Συνεργάστηκε επίσης με μουσικούς όπως Ornette Coleman, Paul Bley, George Russell κ.α.

1967: Οι Pink Floyd κυκλοφορούν το τρίτο τους single με τίτλο "Apples and Oranges". Είναι το τελευταίο τραγούδι που γράφτηκε από τον Syd Barrett.

1972: Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδοποιός Danny Whitten (Daniel Ray Whitten 1943-1972) απεβίωσε σε ηλικία 29 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Είναι δημοφιλής για την συνεργασία του με τον Neil Young και το συγκρότημα Crazy Horse. Ένα από τα δημοφιλή τραγούδια του είναι το "I Don't Want To Talk About It", το οποίο τραγουδήθηκε χρόνια αργότερα από καλλιτέχνες όπως οι Rod Stewart και Everything but the Girl.

1994: Ο Αμερικανός Jazz τραγουδιστής Cab Caloway (Cabell Calloway 1907-1994) απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών στο Hockessin του Ντέλαγουερ λίγους μήνες μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για την ερμηνεία του στο τραγούδι "Minnie the Moocher" που αργότερα συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας "The Blues Brothers". Το 1987 το όνομά του γράφτηκε στο Big Band and Jazz Hall of Fame.

1993: Στα στούντιο της Sony στη Νέα Υόρκη οι Nirvana ηχογραφούν την παράσταση που αργότερα θα κυκλοφορήσει σαν "MTV Unplugged in New York". Θα κυκλοφορήσει την πρώτη Νοεμβρίου του 1994 και θα είναι η πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος μετά τον θάνατο του τραγουδιστή Kurt Cobain τον Απρίλιο. Θα χαρίσει στο συγκρότημα το βραβείο Grammy "Best Alternative Music Album". Η παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD το 2007. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "About a Girl", "Come as You Are", "The Man Who Sold the World" (David Bowie) κ.α.

1997 Οι Metallica κυκλοφορούν το έβδομο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "ReLoad". Είναι το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος με μπασίστα τον Jason Newsted. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Fuel", "The Memory Remains", "The Unforgiven II", "Better than You" κ.α.

2005: Η ταινία "Walk the Line" κάνει πρεμιέρα στην Αμερική. Η βιογραφική ταινία επικεντρώνεται στα πρώτα χρόνια της καριέρας του τραγουδιστή και τραγουδοποιού Johnny Cash.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου