Translate this page

Σαν σημερα | 19 Νοεμβριου


1936: Ο Αμερικανός κιθαρίστας Robert White (Robert Willie White 1936-1994) γεννήθηκε στο Χάρισμπουργκ της Πενσυλβάνια. Είναι δημοφιλής για την συνεργασία του με την δισκογραφική εταιρεία Motown και την συμμετοχή του στις ηχογραφήσεις καλλιτεχνών της. Έγραψε κιθάρα σε τραγούδια των The Temptations ("My Girl"), The Supremes ("You Keep Me Hangin' On"), The Spinners ("It's a Shame") κ.α.

1957: Η Ισραηλινή τραγουδίστρια Ofra Haza (Bat Sheva' Ofra Haza 1957-2000) γεννήθηκε στην συνοικία του Τελ Αβίβ, Hatikvah. Το 1992 είχε συνεργαστεί με τους The Sisters of Mercy για την γνωστή τους επιτυχία "Temple of Love". Συνεργάστηκε επίσης με τους Paula Abdul, Sarah Brightman, Michael Jackson, Whitney Houston, Iggy Pop και την Ελληνίδα τραγουδίστρια Γλυκερία. Συμμετείχε σε soundtrack ταινιών όπως "Colors"(1988), "Dick Tracy" (1990), "Wild Orchid" (1990), "Queen Margot" (1994) και "The Prince of Egypt"(1998). Μια πολύ καλή διασκευή του Kashmir των Led Zeppelin.

2004: Ο Αμερικανός μουσικός και παραγωγός Terry Melcher (Terence P. Jorden 1942-2004) απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια μετά από πολύχρονη μάχη με την ασθένεια του καρκίνου. Είναι γιος της τραγουδίστριας και ηθοποιού Doris Day. Την δεκαετία του '60 μαζί με τον Bruce Johnston δημιούργησαν το ντουέτο Bruce & Terry και γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Custom Machine" και "Summer Means Fun". Συνεργάστηκε με τους The Byrds για την παραγωγή του τραγουδιού τους "Mr. Tambourine Man" (Bob Dylan). Σαν παραγωγός συνεργάστηκε επίσης με τους Pat Boone, The Mamas & the Papas κ.α.

1979: Ο Chuck Berry αποφυλακίζεται από το σωφρονιστικό ίδρυμα στο Λόμποκ της Καλιφόρνια αφού έχει εκτίσει ποινή δύο μηνών για φοροδιαφυγή.

1991: Κυκλοφορεί το έβδομο στούντιο άλμπουμ των U2 με τίτλο "Achtung Baby". Ηχογραφήθηκε από τον Οκτώβριο του 1990 έως το Σεπτέμβριο του 1991 στο Hansa Studios του Βερολίνου και Windmill Lane Studios του Δουβλίνου. Θα κάνει ντεμπούτο στο No 1 του Billboard και οι πωλήσεις του μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα δεκαοκτώ εκατομμύρια αντίτυπα. Το 1993 θα χαρίσει στους U2 το βραβείο Grammy "Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "One", "Mysterious Ways", "Even Better Than the Real Thing", "Who's Gonna Ride Your Wild Horses" κ.α.

1996: Κυκλοφορεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ του DJ Shadow με τίτλο "Endroducing...". Το άλμπουμ γράφτηκε στο Guinness World Records σαν το πρώτο ορχηστρικό άλμπουμ που δημιουργήθηκε από αποσπάσματα (samples) άλλων ηχογραφήσεων. Θα επανακυκλοφορήσει σε deluxe έκδοση τον Ιούνιο του 2005. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Building Steam with a Grain of Salt", "Stem/Long Stem" κ.α.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου