Translate this page

Σαν σημερα | 26 Νοεμβριου


1939: Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Tina Turner (Anna Mae Bullock) γεννήθηκε στο Nutbush του Τενεσί. Αποκαλείται και the Queen of rock 'n' roll. Ξεκίνησε την καριέρα της μαζί με τον άντρα της, Ike Turner δημιουργώντας το δίδυμο Ike & Tina Turner Revue. Γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα "River Deep, Mountain High", "Proud Mary" κ.α. Το ζευγάρι χώρισε το 1976 και η Turner "χάθηκε" για μερικά χρόνια από το μουσικό προσκήνιο για να επιστρέψει το 1983 με το άλμπουμ "Private Dancer". Το 1985 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία "Mad Max". Το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1991. Μέχρι σήμερα έχει κερδίσει οκτώ βραβεία Grammy. Δημοφιλή τραγούδια της: "What's Love Got to Do With it", "Private Dancer", "We Don't Need Another Hero", "Typical Male", "The Best", "GoldenEye" κ.α.

1956: Ο Αμερικανός τρομπονίστας και τρομπετίστας Tommy Dorsey (Thomas Francis Dorsey, Jr. 1905-1956) απεβίωσε σε ηλικία 51 ετών στο σπίτι του στο Γκρίνουϊτς του Κονέκτικατ. Ο δημοφιλής μουσικός πριν πέσει για ύπνο είχε φάει πολύ και άρχισε να πνίγεται στον ύπνο του, λόγω των υπνωτικών χαπιών δεν κατάφερε να ξυπνήσει. Με την ορχήστρα του, The Dorsey Band τις δεκαετίες '30 και '40 σημείωσαν δεκαεπτά No 1 επιτυχίες μεταξύ αυτών τα "On Treasure Island", "The Big Apple", "Once in a While", "The Dipsy Doodle", "Our Love", "All the Things You Are", "Indian Summer" κ.α.

1968: Οι Cream δίνουν αποχαιρετιστήρια συναυλία στο Royal Albert Hall του Λονδίνου. Η παράσταση ηχογραφείται, κινηματογραφείται και μέρος της θα κυκλοφορήσει ένα χρόνο περίπου αργότερα στο τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο "Goodbye". Η παρέα των Eric Clapton, Ginger Baker και Jack Bruce είχαν δημιουργήσει το συγκρότημα το 1966. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Strange Brew", "Sunshine of Your Love", "Crossroads" κ.α.

1977: Στην πρώτη θέση του Billboard 200 βρίσκονται οι Fleetwood Mac και το άλμπουμ τους "Rumours". Θα παραμένει στην κορυφή συνολικά για τριάντα μία εβδομάδες. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 4 Φεβρουαρίου του 1977 και είναι το δωδέκατο από τα δεκαοκτώ στούντιο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα το συγκρότημα. Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από σαράντα εκατομμύρια αντίτυπα. Το Φεβρουάριο του 1978 στην 20η τελετή απονομής των Grammy Awards κέρδισε το βραβείο "Album of the Year". Πρόσφατα χαρακτηρίστηκε από την Recording Industry Association of America ως το δέκατο best-selling LP στην ιστορία της Αμερικανικής δισκογραφίας. Δημοφιλέστερα τραγούδια του άλμπουμ: "Go Your Own Way", "Don't Stop", "Dreams" κ.α.

1988: Ένα αντίγραφο του άλμπουμ των Pink Floyd με τίτλο "Sound of Thunder" ταξιδεύει στο διάστημα μαζί με τους κοσμοναύτες του διαστημοπλοίου Soyuz. Δεν αναφέρεται πουθενά ποιος από όλους ήταν φανατικός φίλος του συγκροτήματος αλλά από τότε οι Floyd αποκαλούνται και "the first band in space".  


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου