Translate this page

Σαν σημερα | 27 Νοεμβριου


1942: Γεννήθηκε στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον, ίσως ο μεγαλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών Jimi Hendrix (Johnny Allen Hendricks 1942-1970). Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1991 ενώ το 1992 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Η μουσική του επηρεάστηκε από μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι B.B. King, Muddy Waters, Howlin' Wolf, Albert King αλλά προσθέτοντας funk, jazz και world στοιχεία διαμόρφωσε ένα δικό του μοναδικό στυλ. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone "The 100 Greatest Guitarists of All Time" βρίσκεται από το 2003 επάξια στην πρώτη θέση. Θεωρείται πως ανέβασε την blues μουσική ένα επίπεδο πάνω ενώ βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για την hard rock και heavy metal μουσική. Σε ψηφοφορία για τα καλύτερα κιθαριστικά σόλο όλων των εποχών του περιοδικού Guitar World, έξι από τα σόλο του βρέθηκαν στην τελική λίστα και αφορούσαν τραγούδια όπως τα "All Along the Watchtower" (Νο5), "Little Wing" (Νο18), "Purple Haze" (Νο70) κ.α.

1959: Ο Σκοτσέζος μουσικός και συνθέτης Charlie Burchill (Charles Burchill) γεννήθηκε στη Γλασκόβη της Σκωτίας. Είναι ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας του rock συγκροτήματος Simple Minds.

1962: Ο Αμερικανός ντράμερ Mike Bordin (Michael Andrew Bordin) γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο alternative metal συγκρότημα Faith No More.

1967: Κυκλοφορεί στην Αμερική το άλμπουμ των The Beatles με τίτλο "Magical Mystery Tour". Ηχογραφήθηκε το διάστημα από 24 Νοεμβρίου του 1966 έως τις 7 Νοεμβρίου του 1967 στα Abbey Road Studios και Olympic Studios του Λονδίνου. Η πρώτη πλευρά του άλμπουμ είναι το soundtrack της τηλεταινίας με το ίδιο όνομα που θα προβληθεί το Δεκέμβριο, η δεύτερη πλευρά περιέχει singles του συγκροτήματος που κυκλοφόρησαν μέσα στο 1967. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "The Fool on the Hill", "I Am the Walrus", "Strawberry Fields Forever", "All You Need Is Love" κ.α.

1969: Οι The Rolling Stones δίνουν την πρώτη από τις δύο προγραμματισμένες συναυλίες τους στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης. Οι συναυλίες θα ηχογραφηθούν και θα είναι μέρος του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο του 1970 με το τίτλο "Get Yer Ya-Ya's Out!". Τις συναυλίες ανοίγουν οι Ike & Tina Turner.

1995: Το βρετανικό γκρουπ Faithless κυκλοφορεί το Insomnia. Είναι το δεύτερο single από το άλμπουμ Reverance που κυκλοφόρησε ένα χρόνο μετά. Το Insomnia θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, έχει πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια αντίτυπα ως single, έχει γίνει δυο φορές πλατινένιο απο την BPI (British Phonographic Industry) και έχει ψηφιστεί από τους αναγνώστες του Mixmag σαν το 5ο κορυφαίο χορευτικό κομμάτι όλων των εποχών.

1997: Στο καθεδρικό ναό St. Andrew στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας πραγματοποιείται η επικήδεια τελετή για τον Michael Hutchence. Καθώς τα υπόλοιπα μέλη των INXS και ο νεότερος αδερφός του Rhett μεταφέρουν το φέρετρο, παίζει το τραγούδι "Never Tear Us Apart". Ο Nick Cave θα τραγουδήσει το "Into My Arms".





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου