Translate this page

Σαν σημερα | 28 Νοεμβριου


1929: Ο Αμερικανός τραγουδοποιός, παραγωγός και ιδρυτής της Motown Records Berry Gordy, Jr. γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Ξεκίνησε την μουσική του καριέρα το 1957, ανακαλύπτοντας τους The Miracles. Δύο χρόνια αργότερα μετά από προτροπή του Smokey Robinson, δανείστηκε οκτακόσια δολάρια από την οικογένεια του για να δημιουργήσει την Tamla Records και λίγο αργότερα την Motown που στη συνέχεια ενώθηκαν κάτω από την ονομασία Motown Record Corporation. Τα επόμενα χρόνια θα ενσωματωθούν στην εταιρεία ονόματα όπως Rare Earth, The Valadiers, The Supremes, Marvin Gaye, The Contours, Jimmy Ruffin, The Temptations, The Four Tops, Gladys Knight & the Pips, The Commodores, The Velvelettes, Martha and the Vandellas, Stevie Wonder, The Jackson 5 κ.α. Η συμβολή της εταιρείας στην ανάπτυξη της μουσικής είναι ανεκτίμητη. Το όνομα του Berry Gordy γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1999.

1943: Ο σπουδαίος Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, συνθέτης και ενορχηστρωτής Randy Newman (Randall Stuart Newman) γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνας. Έγραψε τραγούδια και μουσική για ταινίες, μεταξύ αυτών “Awakenings”, “James and the Giant Peach”, “Meet the Parents”, “Toy Story 1,2&3″, “Monsters, Inc.”, “Cars” κ.α. Έχει κερδίσει ένα βραβείο Όσκαρ, τρία Emmy, τέσσερα Grammy και το 2002 το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame. Συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες όπως Judy Collins, The Everly Brothers, Claudine Longet, Dusty Springfield, Nina Simone, Pat Boone, Peggy Lee κ.α.

1974: Στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης οι Elton John και John Lennon τραγουδούν μαζί τα τραγούδια “I Saw Her Standing There” και “Lucy in the Sky With Diamonds”. Ο Lennon είχε υποσχεθεί στον φίλο του Elton John πως θα παρευρεθεί στην συναυλία μετά την συνεργασία τους νωρίτερα το ίδιο έτος, εάν το ντουέτο τους “Whatever Gets You Thru the Night” φτάσει στην πρώτη θέση του Billboard… και έφτασε. Είναι η τελευταία φορά που το “σκαθάρι” θα πραγματοποιήσει ή θα συμμετάσχει σε συναυλία.

1978: Κυκλοφορεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ των The Blues Brothers (Dan Aykroyd & John Belushi) με τίτλο “Briefcase Full of Blues”. Σημείωσε μεγάλη επιτυχία ανεβαίνοντας στο Νο1 του Billboard 200. Μεγάλες επιτυχίες του άλμπουμ τα τραγούδια “Soul Man” και “Rubber Biscuit”.

1990: Ο frontman των Guns N’ Roses, Axl Rose απαλλάσσεται από τις κατηγορίες βιαιοπραγίας. Ο δικαστής δεν μπόρεσε να βρει αρκετά στοιχεία για να καταδικάσει τον δημοφιλή τραγουδιστή πως τον περασμένο Οκτώβριο χτύπησε με ένα άδειο μπουκάλι κρασί τον γείτονα του στο κεφάλι...



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου