Translate this page

Σαν σημερα | 3 Νοεμβριου


1930: Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Mable John γεννήθηκε στο Bastrop της Λουιζιάνα. Υπήρξε η πρώτη blues τραγουδίστρια που υπέγραψε συμβόλαιο με την Tamla της Motown. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως The Raelettes, Ray Charles κ.α. Δημοφιλή τραγούδια της: “Actions Speak Louder Than Words“, “Your Good Thing Is About To End” κ.α.

1933: Ο Βρετανός συνθέτης και μαέστρος John Barry (Jonathan Barry Prendergrast 1933-2011) γεννήθηκε στο Γιόρκ της Αγγλίας. Έγραψε μουσική κυρίως για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο με δημοφιλέστερα έργα του τα έντεκα soundtrack για τις ταινίες τουJames Bond. Ξεκίνησε την καριέρα του με το συγκρότημα The John Barry Seven(1957-1965) και έγραψε μουσική για τηλεοπτικές σειρές του BBC, όπως “Juke Box Jury” και “Drumbeat“. Η πετυχημένη παρουσία του στην τηλεόραση τράβηξε το ενδιαφέρον παραγωγών του κινηματογράφου, οι οποίοι του ανέθεσαν να γράψει το βασικό θέμα της ταινίας James Bond. Έχει κερδίσει πέντε βραβεία Όσκαρ και τέσσερα Grammy, μεταξύ άλλων για τις ταινίες “The Lion in Winter“, “Midnight Cowboy“, “Born Free” και “Somewhere In Time“. Το 1998 το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame.

1954: Ο Βρετανός τραγουδιστής και μουσικός Adam Ant (Stuart Leslie Goddard) γεννήθηκε στο Μεριλεμπον του Λονδίνου. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο new wave/post punk συγκρότημα Adam & the Ants από το 1977 έως και το 1982. Μεγάλη τους επιτυχία το τραγούδι “Goody Two Shoes” το οποίο το 1982 ανέβηκε στην 12η θέση του Billboard.

1957: Η Sun Records κυκλοφορεί το τραγούδι “Great Balls Of Fire” με την φωνή του Jerry Lee Lewis. Είναι μια δημιουργία των Otis Blackwell και Jack Hammer. Ηχογραφήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1957 στα στούντιο της εταιρίας. Θα ανέβει μέχρι την δεύτερη θέση του Billboard και την πρώτη των Βρετανικών pop charts.

1965: Στα Abbey Road Studios του Λονδίνου οι The Beatles ηχογραφούν το τραγούδι “Michelle“. Είναι μέρος του άλμπουμ τους “Rubber Soul” και το 1966 θα τους χαρίσει το βραβείο Grammy ”Song of the Year“.

1978: Οι Αμερικανοί The Cars φτάνουν στο Λονδίνο με σκοπό να προωθήσουν το πρώτο τους single με τίτλο “Just What I Needed“. Θα πραγματοποιήσουν μίνι περιοδεία στη Μεγάλη Βρετανία. Το τραγούδι θα φτάσει μέχρι την δέκατη έβδομη θέση των Βρετανικών pop charts ενώ στην πατρίδα τους θα σκαρφαλώσουν μέχρι την εικοστή έβδομη θέση του Billboard.

1984: Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Billy Ocean με το τραγούδι “Caribbean Queen (No More Love on the Run)”. Στη Μεγάλη Βρετανία το τραγούδι κυκλοφόρησε με τίτλο “European Queen“. Είναι μέρος του άλμπουμ του “Suddenly“.

1992: Το Αμερικάνικο rock συγκρότημα Bon Jovi κυκλοφορεί το πέμπτο του στούντιο άλμπουμ με τίτλο “Keep The Faith“. Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του προηγούμενου άλμπουμ “New Jersey“, το συγκρότημα αφήνει πίσω του το glam metal και κάνει στροφή προς ένα πιο κλασικό rock ήχο. Είναι το τελευταίο άλμπουμ με τον μπασίστα Alec John Such. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “I Believe“, “Keep the Faith“, “I’ll Sleep When I’m Dead” κ.α.

2004: Σε τελετή στο Buckingham Palace ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Eric Clapton λαμβάνει τον τίτλο του Commander of the Order of the British Empire ή αλλιώς CBE που του απονεμήθηκε από την Πριγκίπισσα Anne.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου