Translate this page

Σαν σημερα | 5 Νοεμβριου



1941: Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Art Garfunkel (Arthur Ira Garfunkel) γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Ξεκίνησε την καριέρα του από πάρα πολύ μικρή ηλικία, όταν ήταν ακόμη μαθητής στο γυμνάσιο Forest Hills. Τότε γνώρισε τον Paul Simon και μαζί, ως το δίδυμο Simon & Garfunkel, γνώρισαν μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του '60. Κυκλοφόρησαν πέντε άλμπουμ τα οποία περιείχαν μεταξύ άλλων τις επιτυχίες "The Sounds of Silence", "I Am a Rock", "A Hazy Shade of Winter", "Mrs. Robinson", "The Boxer", "Bridge Over Troubled Water" κ.α. Στη μέχρι σήμερα καριέρα του έχει κερδίσει πέντε βραβεία Grammy και το 2003 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1990.

1959: Ο Καναδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Bryan Adams (Bryan Guy Adams) γεννήθηκε στο Κίνγκστον του Οντάριο του Καναδά. Μέχρι σήμερα έχει κερδίσει δεκαοκτώ Juno Awards (επίσημα Καναδικά μουσικά βραβεία), από ένα American Music Award και Grammy Award για το τραγούδι "(Everything I Do) I Do It for You". Έχει επίσης προταθεί τρεις φορές για το βραβείο Όσκαρ "Best Song", αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει ποτέ. Δημοφιλή τραγούδια του: "Run to You", "Heaven", "Summer of '69", "Please Forgive Me" κ.α.

1971: Ο Βρετανός μουσικός και συνθέτης Jonny Greenwood (Jonathan Richard Guy Greenwood) γεννήθηκε στην Οξφόρδη της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Βρετανικό alternative rock συγκρότημα Radiohead. Έχει γράψει τα soundtrack των ταινιών "Bodysong" και "There Will Be Blood", και είναι μέλος της BBC Concert Orchestra. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους κιθαρίστες.

1995: Οι Queen κυκλοφορούν το δέκατο τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους, το πρώτο μετά τον θάνατο του τραγουδιστή τους Freddie Mercury αλλά και τελευταίο με την φωνή του, με τίτλο "Made In Heaven". Τα μέλη του συγκροτήματος John Deacon, Roger Taylor και Brian May δούλεψαν πάνω σε φωνητικά που ο Mercury είχε ηχογραφήσει πριν τον θάνατο του. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο στούντιο του γκρουπ στο Μοντρέ της Ελβετίας. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "You Don't Fool Me", "Mother Love" κ.α.

2000: Στην κορυφή των Βρετανικών Albums Chart βρίσκονται οι U2 και το δέκατο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "All That You Can't Leave Behind". Κυκλοφόρησε στις 30 Οκτωβρίου του 2000 και ηχογραφήθηκε το διάστημα μεταξύ 1998 και 2000 σε διάφορα στούντιο της Ιρλανδίας και Γαλλίας. Την παραγωγή είχαν κάνει οι για χρόνια συνεργάτες του συγκροτήματος Brian Eno και Daniel Lanois. Αρχικά ο τίτλος του άλμπουμ ήταν "U2000". Μέσα σε δύο χρόνια από την κυκλοφορία του, το άλμπουμ κέρδισε επτά βραβεία Grammy, μεταξύ αυτών τα "Song of the Year", "Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal" και "Record of the Year" για το τραγούδι "Beautiful Day". Οι πωλήσεις του άλμπουμ έχουν ξεπεράσει τα δώδεκα εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Elevation", "Walk On", "Stuck in a Moment You Can't Get Out Of", "Beautiful Day" κ.α.

2003: Ο Αμερικανός τραγουδιστής Bobby Hatfield (Robert Lee Hatfield 1940-2003) βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 63 ετών σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Καλαμαζού του Μίσιγκαν. Η νεκροψία έδειξε καρδιακή προσβολή από υπερβολική δόση κοκαΐνης. Υπήρξε μέλος των The Righteous Brothers και γνώρισε μεγάλη επιτυχία το 1964 με το τραγούδι "You've Lost That Lovin' Feelin".



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου