Translate this page

Σαν σημερα | 10 Δεκεμβριου


1959: Γεννήθηκε στο Mainz της Γερμανίας ο Wolf Hoffmann, κιθαρίστας και ηγετική μορφή (πλέον) του γερμανικού heavy  metal group ACCEPT. Έχει συμμετάσχει επίσης σαν guest  στο solo album του frondman των Skidrow Sebastian Bach Bring – ‘Em Bach Alive! αλλά και στην ιαπωνική έκδοση ενός tribute δίσκου για τον Randy Rhoads . Εκτός από την μουσική ασχολείται και με την φωτογραφία, μάλιστα κατά την διάρκεια της δεύτερης “διάλυσης” των ACCEPT (1997 – 2009) δούλεψε ως επαγγελματίας φωτογράφος. Η επιστροφή των ACCEPT στη δισκογραφία και στην ενεργό δράση γενικότερα οφείλεται κυρίως στον Hoffmann , έτσι οι ACCEPT κυκλοφόρησαν δύο άκρως επιτυχημένα albums από τότε, το Blood of the Nations (2010) και το Stalingrad(2012) δίνοντας συναυλίες ανά τον κόσμο που αποδεικνύουν ότι το γνήσιο heavy metal είναι ακόμη ζωντανό.

1966: Στη πρώτη θέση του Bilboard 100 βρίσκονται οι The Beach Boys και το τραγούδι τους "Good Vibrations". Είναι μια δημιουργία των Brian Wilson και Mike Love. Κυκλοφόρησε στις 10 Οκτωβρίου του 1966 και έντεκα μήνες μετά εμφανίστηκε στο άλμπουμ "Smiley Smile".

1967: Ο Αμερικανός soul τραγουδιστής και τραγουδοποιός Otis Redding (Otis Ray Redding, Jr. 1941-1967) απεβίωσε σε ηλικία 26 ετών όταν κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, το αεροπλάνο που επέβαινε πέφτει στην λίμνη Monona στο Ουισκόνσιν. Στο δυστύχημα σκοτώνονται όλα τα μέλη του πληρώματος καθώς και όλα τα μέλη της μπάντας του The Bar-Kays εκτός από τον Ben Cauley ο οποίος είναι ο μοναδικός επιζών. Είναι γνωστός και ως ο Βασιλιάς της soul. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1989, στο Songwriters Hall of Fame το 1994 και το 1999 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy “Lifetime Achievement” για την συνολική του προσφορά στη μουσική. Δημοφιλή τραγούδια του: “Try a Little Tenderness”, “Shake” και “(Sittin’ On) The Dock of the Bay”, το οποίο ηχογραφήθηκε τρεις ημέρες πριν τον θάνατο του. Το όνομα του θεωρείται συνώνυμο της soul μουσικής.

1971: Ο Frank Zappa τραυματίζεται σοβαρά, σε μια συναυλία του στο Rainbow Theatre του Λονδίνου, όταν ο ζηλιάρης φίλος μιας θαυμάστριας του περνάει τα μέτρα ασφαλείας και τον σπρώχνει κάτω από τη σκηνή. Με σπασμένο πόδι και αστράγαλο και κάταγμα στο κρανίο, θα περάσει τους επόμενους εννέα μήνες σε αναπηρικό καροτσάκι.

1972: Ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Brian Molko, frontman των Placebo, γεννήθηκε στις Βρυξέλλες του Βελγίου. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Σκωτία, γενέτειρα της μητέρας του. Ο πατέρας του είχε όνειρο να δει το γιο του τραπεζικό υπάλληλο, αλλά δεν τα κατάφερε… Σε ηλικία δεκαέξι ετών οι γονείς του, του αγοράζουν μια Telecaster Replica και αρχίζει να μαθαίνει κιθάρα. Αργότερα μελετάει και άλλα μουσικά όργανα όπως μπάσο, σαξόφωνο, τύμπανα και πιάνο. Ο Molko και ο Stefan Olsdal παρότι παρακολουθούσαν και οι δύο μαθήματα στο American International School of Luxembourg δεν είχαν διασταυρώσει πορείες, μέχρι που συναντήθηκαν στο Λονδίνο το 1994. Το αρχικό όνομα του γκρουπ ήταν Ashtray Heart αλλά γρήγορα το άλλαξαν σε Placebo. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει έξι στούντιο άλμπουμ, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα δεκατέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα. Έχει ένα γιο, τον Cody, που απέκτησε με την πρώην κοπέλα του Helena Berg. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: “You Don’t Care About Us”, “Every You Every Me”, “The Bitter End”, “English Summer Rain” κ.α.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 1 Νοεμβριου

Σαν σημερα | 22 Φεβρουαριου