Translate this page

Σαν σημερα | 23 Δεκεμβριου


1941: Ο Αμερικανός folk μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Tim Hardin (Timothy James Hardin 1941-1980) γεννήθηκε στο Γιουτζίν του Όρεγκον. Από τα πιο γνωστά του τραγούδια το “Reason To Believe” το οποίο εκτελέστηκε από πολλούς καλλιτέχνες, ένας από αυτούς ήταν ο Rod Stewart, και το “If I Were A Carpender” σε εκτελέσεις μεταξύ άλλων των Bobby Darin, Johnny Cash και Robert Plant.

1946: Ο Βρετανός rock μουσικός Ariel Bender (Luther James Grosvenor), κιθαρίστας των Mott the Hoople, γεννήθηκε στο Evesham του Worcestershire της Αγγλίας. Υπήρξε κιθαρίστας στους Spooky Tooth και για ένα μικρό διάστημα στους Stealers Wheel.

1951: Ο Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός Johnny Contardo, βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος Sha Na Na, γεννήθηκε στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης. Το 1978 εμφανίστηκε με τους Sha Na Na στην ταινία “Grease” ως Johnny Casino & The Gamblers με το τραγούδι του “Those Magic Moments” το οποίο συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας.

1961: Το τραγούδι “The Lion Sleeps Tonight” των The Tokens βρίσκεται στη θέση No 1 του Billboard Hot 100. Το folk τραγούδι είναι το πρώτο Αφρικανικό τραγούδι που φτάνει σε αυτήν τη θέση στα Αμερικάνικα charts.

1964: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Eddie Vedder (Edward Louis Severson III), μέλος του συγκροτήματος Pearl Jam, γεννήθηκε στο προάστιο Evanston του Σικάγο στο Ιλινόις. Υπήρξε επίσης μέλος των Temple of the Dog. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: “Alive”, “Jeremy”, “Animal”, “Dissident”, “Last Kiss”, “The Fixer” κ.α. Έχει κυκλοφορήσει ένα σόλο άλμπουμ με τίτλο “Into the Wild” το οποίο ήταν και soundtrack της ομώνυμης ταινίας. Οι πωλήσεις των άλμπουμ των Pearl Jam μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια αντίτυπα.

1972: Η 70λεπτη ταινία “Imagine” των John Lennon και Yoko Ono κάνει πρεμιέρα στη κρατική τηλεόραση. Οι περισσότερες σκηνές γυρίστηκαν στην οικία τους στο Tittenhurst Park στο Ascot της Αγγλίας. Όλα τα τραγούδια από το άλμπουμ “Imagine“ του Lennon περιλαμβάνονται στο soundtrack, καθώς και τα τραγούδια “Mrs. Lennon” και “Don’t Count The Waves” από το άλμπουμ “Fly“ της Ono.

1977: Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Cat Stevens ασπάζεται τον Ισλαμισμό και αλλάζει το όνομα του σε Yusuf Islam. Το 1976, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, καθώς κολυμπούσε στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια παραλίγο να πνιγεί. Καθώς προσπαθούσε να σωθεί παρακάλεσε τον Θεό να τον βοηθήσει και τότε ένα μεγάλο κύμα τον έβγαλε στην ακτή. Τότε αποφάσισε να εργαστεί για το Θεό. Μελέτησε διάφορες θρησκείες και τελικά κατέληξε στον Ισλαμισμό. Γνωστή του επιτυχία το τραγούδι “Wild World” (1971).

1989: Το τραγούδι “Another Day In Paradise” του Phil Collins βρίσκεται στη Νο.1 θέση του Billboard Hot 100. Είναι μέρος του άλμπουμ “…But Seriously” που κυκλοφόρησε στις 9 Οκτωβρίου του 1989. Στην τελετή απονομής των Brit Awards το 1990 θα κερδίσει το βραβείο “Best British Single”

2022: Πέθανε σε ηλικία 65 ετών ο τραγουδιστής των Faithless Maxi Jazz, σκορπίζοντας θλίψη στους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής. Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο γνωστός μουσικός «έφυγε» από την ζωή το βράδυ της Παρασκευής (23.12.2022) στον ύπνο του. Τα μέλη των Faithless έγραψαν στη σελίδα τους στο facebook: «Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος με χρόνο για όλους και μια σοφία που ήταν τόσο βαθιά όσο και προσιτή. Ήταν τιμή και, φυσικά, πραγματική ευχαρίστηση να δουλεύουμε μαζί του». Το πραγματικό όνομα του Maxi Jazz ήταν Maxwell Fraser. Ήταν ιδιαίτερα γνωστός για τον ρόλο του ως ο τραγουδιστής του βρετανικού ηλεκτρονικού συγκροτήματος Faithless από το 1995 έως το 2011 και το 2015.
Το συγκρότημα έγινε αρχικά γνωστό με τα τραγούδια «Insomnia», «Salva Mea», «God Is a DJ» και «We come 1». Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους (από το 1995 έως το 2011), ηχογράφησαν έξι μουσικά στούντιο άλμπουμ και έχουν πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.
Ο Maxi Jazz ανακάλυψε την hip hop το 1983 και ένα χρόνο αργότερα, το 1984, ίδρυσε το The Soul Food Cafe System ως DJ. Μετέφερε αυτόν τον ήχο στον πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό LWR, το 1987. Το 1989, η Soul Food Cafe Band επιλέχθηκε από την Tam Tam Records, και ηχογραφήθηκε το album Original Groovejuice, Vol. 1. Ο Maxi Jazz ίδρυσε την Namu Records το 1992 με σκοπό να κυκλοφορήσει το υλικό της μπάντας σε τρία EP’s. Το γκρουπ επίσης έκανε περιοδεία ως support act σε διάφορους καλλιτέχνες όπως, Jamiroquai στο Άμστερνταμ, Soul II Soul στην Βαρκελώνη, Galliano στην Ελβετία και Jason Rebello στη Βραζιλία.
Μετά τη διάλυση των Soul Food Cafe Band, ο Maxi Jazz δούλεψε σε όλη την Ευρώπη, και συνεργάστηκε με τον Jah Wobble στο Heart album Invaders Of The, συνδυάζοντας και live εμφανίσεις με τον Wobble Collective.
Και μετά ήρθαν οι Faithless, με τον Jamie Catto και την Sister Bliss. 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου