Translate this page

Σαν σημερα | 25 Δεκεμβριου


1945:  Ο Βρετανός μουσικός Noel Redding (David Noel Redding 1945-2003), μπασίστας των The Jimi Hendrix Experience, γεννήθηκε στο Folkestone του Kent της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος της μπάντας από το 1966 ως το 1969.

1954: Ο Βρετανός κιθαρίστας Robin Campbell, μέλος του reggae/pop συγκροτήματος UB40, γεννήθηκε στο Birmingham της Αγγλίας. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος και γνώρισε μεγάλη επιτυχία μαζί τους έχοντας περισσότερα από 50 τραγούδια στα Βρετανικά charts και πωλήσεις που ξεπερνούν τα 70 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Μεγάλες επιτυχίες τους τα τραγούδια "Red Red Wine", "Can't Help Falling in Love", "I Got You Babe" κ.α.

1954: Η Σκωτσέζα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Annie Lennox γεννήθηκε στο Aberdeen της Σκοτίας. Ξεκίνησε την καριέρα της με το pop συγκρότημα The Tourists. Το 1980 μαζί με τον David A. Stewart δημιούργησαν τους Eurhythmics. Γνωστά τραγούδια τους τα "Sweet Dreams (Are Made of This)", "Here Comes the Rain Again" κ.α.

1995:  Ο Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός Dean Martin (Dino Paul Crocetti 1917-1995) απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών στο σπίτι του στο Μπέβερλι Χιλς του Λος Άντζελες μετά από πολλά προβλήματα υγείας. Αποκαλείται και "King of Cool". Ήταν μέλος του περίφημου γκρουπ Rat Pack παρέα με τους Frank Sinatra, Sammy Davis Jr, Peter Lawford και Joey Bishop. Τραγούδησε επιτυχίες όπως τα "Memories Are Made of This", "That's Amore", "Mambo Italiano", "Sway", "Volare", "Ain't That a Kick in the Head?" κ.α. Η τελευταία μεγάλη του επιτυχία το τραγούδι "Everybody Loves Somebody Sometime" το 1964.

2006:  Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός James Brown (James Joseph Brown, Jr. 1933-2006) απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών στο νοσοκομείο Emory Crawford Long στην Ατλάντα της Τζόρτζια όπου είχε εισαχθεί την προηγούμενη ημέρα για ιατρική αξιολόγηση της κατάστασής του. Πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια σαν αποτέλεσμα επιπλοκών πνευμονίας. Στο πλευρό του ήταν ο μάνατζερ του Frank Copsidas και ο φίλος του Paul Sargent. Σύμφωνα με τον Sargent, ο Brown είπε "Θα φύγω απόψε...", πήρε τρεις μεγάλες ήσυχες ανάσες και έπειτα έκλεισε τα μάτια... Είναι γνωστός και ως "The Godfather of Soul". Ένας άλλος χαρακτηρισμός που του είχε αποδοθεί με τα χρόνια είναι "the hardest working man in show business". Ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του '50 και έγινε γρήγορα γνωστός με τις επιτυχίες του και την δυναμική του σκηνική παρουσία. Τον Ιανουάριο του 1986 ήταν ένα από τα πρώτα ονόματα που γράφτηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame. Το 1992 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Θεωρείται από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα στην ιστορία της μουσικής. Δημοφιλή τραγούδια του τα "Papa's Got a Brand New Bag" (1965), "I Got You (I Feel Good)" (1965), "It's a Man's Man's Man's World" (1966), "Get Up (I Feel Like Being a) Sex Machine" (1970) κ.α.

2016:  O Τζορτζ Μάικλ άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Οξφορντσάιρ, σε ηλικία 53 ετών. Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, πέθανε από φυσικά αιτία καθώς έπασχε από μυοκαρδιοπάθεια, μυοκαρδίτιδα και ηπατική στεάτωση (λιπώδες ήπαρ). Κηδεύτηκε τρεις μήνες μετά τον θάνατο του, στις 29 Μαρτίου 2017, στο κοιμητήριο Highgate West του βόρειου Λονδίνου.
Ο Τζορτζ Μάικλ γεννήθηκε με το όνομα Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου. Ο πατέρας του ήταν Ελληνο-Κύπριος εστιάτορας που μετακόμισε στο Λονδίνο και η μητέρα του Αγγλίδα χορεύτρια. Οι πρώτες μουσικές επιτυχίες του ήταν με το μουσικό δίδυμο Wham!, το οποίο δημιούργησε μαζί με τον Άντριου Ρίτζλεϊ το 1981. Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος Fantastic έφτασε στο Νο. 1 του Ηνωμένου Βασιλείου το 1983, όπως και ο επόμενος, Make it Big το 1984, ο οποίος περιλάμβανε και το σόλο τραγούδι του Τζορτζ Μάικλ Careless Whisper, το οποίο έφτασε στο Νο. 1 σε 25 χώρες. Επίσης, ήταν μέλος του συγκροτήματος BandAid το οποίο τραγούδησε το Do They Know It's Christmas?. Οι Wham! διαλύθηκαν το 1986 και από τότε ο Τζορτζ Μάικλ ακολούθησε σόλο καριέρα. Ο πρώτος σόλο δίσκος του, Faith, που κυκλοφόρησε το 1987, έχει πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο Τζορτζ Μάικλ έφτασε 7 φορές στην κορυφή των Βρετανικών τσαρτ και 8 φορές στο Billboard Hot 100 των ΗΠΑ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σαν σημερα | 11 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 11 Ιανουαριου

Σαν σημερα | 4 Απριλιου

Σαν σημερα | 19 Οκτωβριου

Σαν σημερα | 10 Μαϊου

Σαν σημερα | 5 Απριλιου

Σαν σημερα | 6 Δεκεμβριου

Σαν σημερα | 8 Φεβρουαριου

Σαν σημερα | 3 Απριλιου